Merhaba arkadaşlar, bu başlıkta İstanbul'da içmek için bildiğiniz iyi yer ve mekanları yazarsanız iyi bir arşiv olur diye düşünüyorum.

İlk olarak ben sevdiğim ve gittiğim yerleri yazayım;

Büyük Çekmece Sahil; Cafeist Bistro genellikle arkadaş topluluklarının eğlenmek amaçlı geldiği son derece elit bir mekan, sevgilinizle ya da kız arkadaşınızla gelebilir ve gönül rahatlığıyla oturabilirsiniz, erkek arkadaşlarınızla maç izlemek için gelebilirsiniz, garsonları son derece güler yüzlü olan çok sıcak bir ortamdır, çalınan müzikler çok iyidir 2-3 birahi içip kalkılabilir.

Büyük Çekmece Sahil; Beck's Ghepetto Cafeist'e göre biraz daha elit kesimin takıldığı pahalı bir ortam, ancak Cafeist kadar sıcak ve çekici değil zengin kesimin takıldığı ismi cool olan ancak içerisi beş para etmeyen bir ortam.

Büyük Çekmece Sahil; Hukilou yanımda 1.83 boyunda Bulgar bir kız olmasına rağmen içerideki sarışın garson kızları yakından görebilmek için girdiğim ve 10 üzerinden 5 verdiğim bir mekandır, garson seçimleri enfes olsada ortam olarak biraz zayıf kalmış bir mekan.

Beylikdüzü; Efes Corner Beylikdüzü'nde çok fazla alkol alınabilecek bir yer olmadığı için genellikle mecburiyetten dolayı tercih edilen bir mekandır, erkek erkeğe gelebileceğiniz bir mekan kız arkadaşınızla gelmenizi tavsiye etmiyorum.

Nevizade Taksim; Beer House canlı müziği çok iyi olan bir mekan, dışarıda oturup 1-2 birahi içerek o enfes canlı müzik eşliğinde ısındıktan sonra Jolly Joker'e doğru kayabilirsiniz.

Nevizade Taksim; Mavi Bar iki katlı merdivenlerinin çıkılması ölüm gibi olan bir mekandır, ama ortamı muazzamdır. 4 kızla tek başıma gelmeme rağmen bir sorun yaşamadan kalktığımı da yazayım, ayrıca bira fiyatları çok uygun.

Nevizade Taksim; İrish Pub sadece damsız giremezsiniz diyeyim, içeride sizi nelerin beklediğini gidip kendiniz görün, ben bir şey söylemek istemiyorum İstanbul'da girebileceğiniz en sağlam yerlerden biridir.

Ortaköy; Bomonti Brasserie Emrah abinin karşılaması için bile gidilip bira içilebilecek bir mekandır, kesinlikle tavsiye ederim.

Ortaköy; Thales Bistro sevgilinizle veya kız arkadaşlarınızla gelebileceğiniz biraz pahalı olan ancak rahat edebileceğiniz güzel bir bistrodur.

Ortaköy; Parantez Bistro günlük 12 TL'ye yemek menüsü çıkarılan fiyat anlamında çok uygun olan ve çok samimi bir ortamı olan bistrodur.

Bakırköy Özgürlük Meydanı; Mundo Cafe&Pub kesinlikle kız arkadaşınız ile gelmemeniz gereken ve kesinlikle erkek arkadaşlarınızla gelmeniz gereken meyhaneye dönük bir mekandır, iki katlıdır, elma dilimli patatesleri müthiştir, sigara böreği yemede yanında yat kıvamındadır, her hafta indirimde olan bir yiyecek mevcuttur, biraverlerin fıçı şeklinde gelmeside ayrı bir renk katmış, bu arada maç keyfinide sonuna kadar yaşayabilirsiniz daha dün Fenerbahçe - Trabzonspor maçını orada izledik 4 arkadaş.

Bu mekanlar benim bu aralar sık sık tercih ettiğim mekanlar, kesinlikle hepinizin gitmesini öneririm son derece elit yerlerdir Efes Corner, Mundo ve Nevizade mekanları haricinde tabi ki

Fiyatlar ve diğer detaylar hakkında bilgi verebilirim isteyen olursa.

Sizdende sağlam içilecek mekan önerileri bekliyorum, ortam olarakta yazarsanız iyi olabilir.