Ben client tabanlı uygulamaların yaptığı herşeyi yapabiliriz demedim aslında download helper sadece bir örnekti, demek istediğim; ziyaretçi bir siteye girip orada birşeyler görebiliyorsa onun kaynakta html kısmındaki karşılığı illaki vardır ve bu php ile çekilir. Ha şu dediğiniz doğru, eğer karşı site istek yapanın ipsine göre bir link üretiyorsa php ile çekilen sunucunun çıkış ip si olduğu için ziyaretçiye direk o link üzerinden işlem yaptırılamaz ama o linkteki veriyi php ile sunucuya çekip ziyaretçiye server üzerinden download ettirebilir veya izlettirilebilir. ziyaretçi <-> server <-> youtube

Konu sahibi arkadaş parse etmeyi sorduğu için parse ile ilgili kısım için yardımcı olmaya çalıştım.

Neyse konuyu daha fazla dağıtmayayım.

İyi günler dilerim.

BTHN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Youtube linkinden mp4 almak başka, client tabanlı işlemleri taklit etmek başka.

Atıyorum vk.com videoları için kendi sunucunda çalışabilecek bir mp4 linki oluşturabilirsin fakat bunu ziyaretçin için yapamazsın.

Vk.com için yapılan proxy veya player çalışmalarında olayı flash player ile veya chrome eklentisi ile çözüyorlar. Çünkü bunlar client tabanlı çalışıyor.

Benim lafım sizin "clientın yaptığı herşeyi php ile yapabilirsin" sözünüzeydi, ki hala lafımın arkasındayım

iyi geceler