Sadecehosting olarak siz kullaniyor musunuz kendi panelinizi? Sitenizin hicbiryerinde panel ile ilgili birsey bulamadim. Meraktan soruyorum.
Öncelikle panel'in sahibi Sadecehosting değil, burada bir yanılgı söz konusu, Xopanel eskiden Power telekom adında servis sağlayan bir yazılım şirketinin ürünü olarak başladı, ben sonrasında kişisel olarak yatırım yaparak gelişmesine katkıda bulunmak için işe dahil oldum ve fikirlere karışmak ve iş planlarına bulaşmak dışında aktif bir görev yapmıyorum. Ama projeye inancım gerçekten çok fazla, önümüzdeki iş planı toplamda 5 yıla yayılmış durumda. Şuana kadar 1.5 yılı geride bıraktık ve sarkma olmadan hızlı bir şekilde geliştirme sürüyor. Amacım 4. yıla gelmeden 100 bin üzerinde lisans dağıtmış olmak ve bu uygulamayı tüm dünyaya yaymak. Bu konuda ilk fikrim Türk şirketlerine uygun şartlar ile sağlayarak geliştirmeyi Türklerden gelecek fikir ve öneriler ile yapmak idi, fakat rekabet korkusu yüzünden Türk hosting şirketlerinden gereken desteği göremediğimiz için yabancı şirketlere düşündüğümüzden daha önce açtık panelin kullanımını dil özelliği ekleyerek. Şuanda %60 oranında yabancılar kullanıyor ve doğrusu gelen özellik talepleri ve fikirlerin %80'i yabancılardan geliyor. Özellikle brezilya ve venezuelladan 1000 i geçen lisans kullanımımız olduğunu tekrar etmek hoşuma gidiyor bu noktada...
Sorunuza gelince, evet, şuanda SH tarafında 42 bin civarında shared hosting hizmeti verilen sunucunun arka planında calısan eskiden sh'a ait olan ve 2002-2004 yıllarında geliştirdiğimiz yazılımı Xo ile değiştirmeye başladık. Özellikle API yapısını aktif olarak kullanıyoruz. Buna ek olarak cloud ve dedicated sunucularımızda ücretsiz olarak müşterilerimie Xopanel sağlıyoruz. Xo ile ilgili verdiğim kullanım raporlarında SH'ın kullanımlarını dahil etmiyorum.