mysql milyonluk kayıtlarda da güvenilir. fakat burada şu soru ortaya çıkıyor, hükmedebildiğin bir veritabanı mı kullanmak, yoksa daha acemisi olduğun başka bir veritabanını kullanmak.

diyelim ki araştırdın ettin, en çok oracle bu konuda önerilmiş. karar verdin, oracle kullanacaksın. ne kadar hükmedebiliyorsun? ne kadar ustasın? hiç beklemediğin bir sorun olduğunda nasıl çözeceksin?

ya da dedin ki yav hadi bir çılgınlık yapayım nosql bu ara çok moda, o yönde ilerleyeyim. ne var nosql, mango var tamam kullanayım dedin. bambaşka bir dünya. kısıltı döküman. bir şekilde yazdın, okudun, güncelledin. bir sorun oldu? yavaşladı? cevaplar milisaniyeden saniyelere çıktı, ne yapacaksın?

sonuçta milyon datalarla mysql kullanan sistemler mevcut. bir çok wordpress sistem var mesela.

bildiğin, güvendiğin, çözebildiğin, araştırdığında sorularına cevap bulabildiğin bir yapıyı mı kullanmak daha mantıklı? yoksa acemesi olduğun bir yolda mı ilerlemek?

düzgün bir mysql veritabanı mimarisi, gereksiz sorgulardan kaçma (group by, like gibi az komutları az kullanma), düzgün bir optimizasyonla mysql seni sıkıntıya sokmaz.