İç bağlantıları mükemmel. Bir anchora tıkladığınızda çok fazla bilgi bulacağınıza emin olabilirsiniz. Matt reisin bilginin aktarılması ve alternatif yöntem dediği mevzuda bu sistem kullanılabilir. İlla kendi bünyenizdeki yazılarda olmayabilir.
SEO'dan anlamayan bir insanın, seo teknikleri araması yapması zaman kaybıdır. Bu kişi ancak seo nedir?'den başlamalıdır. SEO nedir yazıları ise, zaten bilmeyenler için tasarlanmış, yeni terimler açıklanmıştır.
Hedef kitleyi göz önünde bulundurarak yazmak lazım diye düşünüyorum. Misal ileri düzey seoya yönelik bir şeyler yazılıyorsa illaki teknik terim içermeli. Bu teknik terimleri de parantez içinde açıklayarak, wikiye veya bilgi içeren başka bir siteye linkleyerek ziyaretçi bilgilendirilebilir.
Diğer taraftan çok basit anlattığınızda da belirli bilgi birikimi ve tecrübeye sahip insanları sıkmış oluyorsunuz. Belki daha ileri bilgileri paylaşmak istiyorsunuz ama bu durum sizi geri adım atmaya zorluyor. Ben kendi adıma konuşuyorum en azından benim için bu durum bir sıkıntı oluyor bazen.
Sanırım hepimizin ortak noktası, hedef kitleye uygun bir içerik oluşturmak. Hakan hocamın dediği gibi, seo konusunda işi bilen biri seo nedir ? diye aramaz. O aramayı seo kavramını yeni duyan biri yapar. Bu da o makalede çok fazla bilimsel terim kullanmamayı, daha basit anlatmayı gerektirir.
Basit bir makalede yazsak, site içi yada dışı linkleme olayını oldukça profesyonel yapmamız gerekiyor. Bu konuda Alper hocamada katılıyorum. Fakat bu noktada bir ekleme yapmak istiyorum. Bu linkleme konusunda, bağlantıları nofollow yapmak ve açıklayıcı terimler kullanmak önemli bana göre.
Deniz yine faydalı bir konu açmışsın tebrik ediyorum

Dediklerinde de çok haklısın. Zaten yukarıda yazdığım görüşlerle paralel olarak düşündüğünü görüyorum. Yazacağımız konuya, hedeflediğimiz kitleye göre içeriği oluşturmalıyız. muttley ( ismini bilmiyorum

) hocam da benzer durumlardan bahsetmiş.
Kısaca şöyle özetleyebilir miyiz ? Benzersiz bir içerikten oluşan, anlaşılır, hedef kitleye uygun yapıda, okuyanı sıkmayan, içerisinde site içi yada dışı kaynak linklere bağlantılar olan bir konu, Matt ve dolayısıyla Google amcanın bizi sevmesini sağlayabilir