aLKaDraZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mesajın için teşekkürler kerem.

Burda ispatlanmak istenen mevzu googleun kelimeleri anlamsal sınıflara ayırabilecek kapaside olması. Ve bunları bilgisayarların hangi algoritmalarla yapabildiğini gösteriyor. freebase v.b. sistemlerden google illaki faydalanıyordur. Fakat kelime haznesini geliştirmek veya kelimeleri sınıflamak için bu veritanlarını kullanacağını sanmıyorum. Yani googleun sıralama yapması veya arama motoru işlemlerini yerine getirmesi için gereken şeyler zaten web siteleri ve içerikleri. Bunlarıda düzenli indexleyen bir spider. Google elindeki veri ne wiki de nede farklı bir firmada yok zaten. Yani Türkçe farklı bir kaynak neden aramak istesin.

Mesala bu freebase da belarusça veya somalice veri varmı ? Google dünyadaki tüm dillere hitap ediyor dikkatini çekerim Surçi lisan ettiysek afola. Mesajın için teşekkürler.

Dünyadaki bütün diller yok elbette Henüz

Anlamsal olarak sınıflara ayırdığı kelimelerin doğruluğunu nereden teyit edebilecek google peki?

Aksini iddaa etmiyorum bende, elbette kelimeleri anlamsal olarak sınıflandırabilecek kapasite'de google ve senin dediğin gibi freebase'i kullanıyor bu konuda. bknz: Bebek Katili
Burda freebase.com'u kullanıyor.

Mevcut veri tabanını ve diğer kaynakları kullanması veya bunu deniyor olmasının sebebi Kendi veritabanı verilerin doğruluğunu ölebilmek diye tahmin ediyorum.

Bende teşekkür ederim, konuyu yeniden bulup açmış olmadan dolayı.