Su dediğimiz saf H2O değil. İçindeki maddeler gaz çıkışıyla su buharına karışmamış halde faz değiştirirse ve bir şekilde birbirleriyle tepkimeye girer ise asitlenme olabilir ki pek mantıklı bir durum değildir ama teoride mümkündür.

Suyun pH oranının düşmesi asitlenmeye yol açabilir ki bu mümkündür. Suyun içindeki mineraler, suyun arıtılma şekli, paketlendiği polimerin yapısı, paketlenme şekli, sıcaklığı vb. etmenler suyu asitlendirebilir. Su içilmeye hazır duruma getirilene kadar işlenmiş ise ki yapılmakta, bu durum bile suyun bir süre sonra bozulmasına yol açabilir. Yaptığım bir çok analizde içilebilir damgası alan suların bile içmeye uygun olmadığını bizzat görmüş biriyim ki suyun nasıl içmeye hazır hale geldiğini tek tek prosesle yazabilirim. Çöktürme tankları, klorlama vb vb. Hata sonucu asitlendirme kazanabileceği çok işlem var.

Kimyager kimliğimi geçtim ben bile şişe sudan zehirlenmiş biriyim, nasıl bir hastalık geçirdiğimi üniversite hastahanesi tespit bile edemedi. Ölmekten beter oldum 3 günde, alakasız bir iğne iyileştirdi. Yani her paket su içilmez özellikle koku ve tatta yani hissedebileceğiniz şeylerde bir gariplik varsa dökün. Zaten pek çok paket su geçtiğimiz aylarda içime elverişsiz diye piyasadan çekildi. Buna çok çok büyük markalar dahil. Genede tedbirli olmak lazım.