Merhaba.

Daha önce bir kaç sitede aynı sayfada 4-5 reklam yayınladıklarını gördüm. Sonra burda ve forumlarda konu açtım. Bana onlar AdSense Premium kullanıcısıdır dediler. Sonra dfp kullandıklarını gördüm. Epey uğraşlar sonunda çözdüm ve 1 yıl önce kullanmaya başladım. aynı sayfada istediğim kadar reklam yayınladım. Adsense hesabına entegre olarak çalışıyor. Tek fark dfp den 2 ayrı kod alıyorsun bir tanesini header için diğeride normal reklam kodu. Bu kodları siteye koyduktan sonra reklam yayını başlıyor ve dileğiniz kadar reklam yayını yapabiliyorsunuz. Şuan için zaten adsense kodları 4-5 reklama izin veriyor. Hesabını riske atmak isteyen 4-5 reklam kullanabilir

Not: Dfp kullandığım süre içinde normal adsenseyle tbm arasında bir fark yoktu. Ancak 4-5 reklam yayınladığım için uyarı almıştım. Bir sayfada 3 reklamdan fazla reklam gösterimi kurallarımıza aykırıdır mail atmışlardı. Bendeo günden sonra hiç kullanmadım.

Gelelim nasıl yapıldığına...

Dfp adsense hesabıyla giriş yaptıktan sonra Envanter sekmesinden yeni reklam birimi oluşturuyoruz.

Reklam birimine bir ad verip boyut seçip kaydet diyoruz. Ondan sonra oluşturduğunuz reklam birimi (Ad) üzerine tıklayıp gelen pencereden Etiket oluştur bölümü tıkladıktan sonra açılan pencerede kodları göreceksiniz.

Üsteki kodu (HeaderBu kodu, Web sayfasının HEAD öğesine yerleştirin)

Alttaki kodu (Belge gövdesi. Reklam alanına yerleştirin)

İşte bu kadar. Hayırlı olsun.

Umarım faydam olmuştur.