O kadar iki güçlü kavram birşeşmiş ki.
"Bilgisayar" ve "mühendisliği"
İki kelimeyle layıkıyla taşıyabilmeniz lazım. Bunun için eğitileceksiniz, gelişeceksiniz ama şartlar veya başka nedenlerden biri eksik kalırsa diğeri ile yolunuza devam edebilme gibi bir şansınız var. 4 Yıllık eğitimin bir Bilgisayar mühendisi için yetmeyeceği zaten çok bellidir ama başardığınız adımları gördükçe daha fazlasını yapabilme yeteneğinizi keşfedeceksiniz. Firmalarında gençlerden beklediği zaten bu gelişim. İşe alırken (en azından benim firmam) mühendis vasfının verdiği bu problem çözme ve gelişim yeteneğini ön planda tutuyor ve sadece mühendislere iş imkanı sağlıyor. Kısaca işçi alımındaki riskleri minimuma indiriyor.
Okurken saçma sapan dediğimiz dersler bize farklı bakış açıları kattı. Hocam 2 gün uzatsanız şu ödevi ne olur dediğimiz dersler bize planlamayı öğretti. Ödevi yükleyemedim diye uzattığım okul bana sorumluluğun önemini öğretti.
Bu yazdıklarımdan da gerekli son vasfı anlamış olmanız lazım. Kendine güven. Gücünüzün farkında olun ve kullanın başarı arkasından gelecektir.