pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne yazık ki öyle.Sırf bahane de değil. Farkettiniz mi bilmiyorum ama hep eğitim hayatımızda sorgulamadan kaçınılıyor.Yani olabildiğince düz mantık bilgi verilmeye çalışılıyor.Bir zamandan sonra birey sorgulama ihtiyacı oluşturmuyor.Bunu ben kendimde çok iyi görüyorum ve aşmaya çalışıyorum.Neden,niçin kelimelerini en az kullanan milletlerden biriyiz sanırsam.

Demek istediğim bunlar aşılamayacak şeyler değil.
Bu şekilde gitmez artık yıl 2014 olmuş. Diğer husus boş bilgilerle de insanların kafasını dolduruyorlar örneğin matematik dersleri, yani bir yere kadar tamam ama insanları bezdirmekten başka ne işe yarıyor, ne işe yarayacağını bile bilmediğimiz unutmaya yüz tutacak şeyler öğreniyoruz, hayatımızın her alanında belki karşılaşabiliriz bu bilgilerle, ancak en basiti iş alanında pek bir işe yaramıyorlar.

Ne öğrendiğimizden çok neyi niye öğrendiğimizi ve nasıl kullanabileceğimizi bilmemiz gerekiyor. Bu sistemin yanlışlarını bir çocuk bile fark ediyor artık, kimse bana lisede yada üniversitede hangi bölümü okuyacaksın demedi ve ilgisizlik arkasından başarısızlığı getirdi. Şimdilerde nasıl bilmiyorum ama bizler daha çok küçükken ailemiz büyüyünce ne olacağımıza karar verirdi. O kadar çok yanlış var ki hangisinden başlasam karar veremiyorum.