Bir arama motorunu anlamak için onun gibi düşünmek lazım. Bu adamlar Google'ın algoritmasını yazarken gökten bir şey inmedi.

Ben aklıma hep şöyle bir şey gelir; Normak hayatta bir adresi aradığınızda ilk önce bulmak istedikleriniz ne olabilir. Yada birisi size bir adres sorduğunda nasıl tarif edersiniz. Bence google böyle bir sistemle geliştirildi ve geliştirilmeye devam ediyor.
Bu sadece benim fikrim.

Birisine bir adres tarif ederken; Şu okulun ordan sağa dön şu eczaneyi göreceksin, o ecznenin olduğu binanın üçüncü katı, gibi bir şeyler.
Google'da bir şey araken sanki google bunu yapıyor gibi geliyor bana. o kelimeyi hangi sitelerin tarif ettiğine ve hangi siteyi işaret ettiğine bakıyor, ve o kelimeyi cümleyi işaret eden siteler içinde bunu bir mahelle olarak düşünün o mahallede en iyi marketi bakkalı şeçiyor google, bize daha çok ürün bulacağımız marketi ilk sırada çıkarıyor, bakkalda aradığımız ürün hakkında çok az bilgi oldugunu düşüyor.

Arkadaşalar bu gibi şeyler aklıma geliyor hep benim. Normal hayatı örnek alıyor google, algoritmasınıda buna göre geliştiriyor bence.

Tabi bu bir varsayım sadece.