Bu işlemi talep halinde siteniz ile özel ilgilenip bu işlemi yapabilirim. Fiyat için özel mesaj atınız.
Aslında pek anlatım konularında iyi sayılmam ama yinede bugün sizlerle paylaşmak istediğim konu İmdb'den kolaylıkla kaynak hit sağlayabilmek. Aslında bende bu yöntemin bu kadar etkili olabileceğini bulduğum zaman tahmin etmiyordum. Özellikle mobil hit sağlaması ayrıca güzel bir kolaylık diyebilirim.
Konuya değinecek olursam öncelikle İmdb'nin sitesinde üst bölümde yer alan login tuşundan google , facebook , amazon hesabınızı bağlayabilir veya kendinize sıfırdan bir imdb hesabı açabilirsiniz.
İkinci olarak benim kullandığım taktik ise ;
İmdb anasayfasında hemen sağ bölümde yer alan 3 kutucuk ;
Boxoffice
Opening This Week
Coming Soon
Ben bu yukarıdaki üç kutucukta en fazla hasılat ve en yüksek %'li filmeri seçerek konuları işliyordum. Sizede tavsiyem bu yöndedir başlangıç olarak.
Konunun ana bölümüne değinecek olursam ise ;
Örnek olarak 300 Spartlayı örnek olarak suınmak isterim;
http://www.imdb.com/title/tt1253863/
Filmin sayfasına girdiğimizde aşağıda da görmüş olduğunuz üzere critic bölümüne tıklıyoruz
Karşımıza bazı filmlerde uzun bir site listesi çıkacaktır bizim eklememiz içinse yukarıda yer alan edit tuşuna basmak olucaktır.
Bir sonraki bölümde ise bize kaç adet link ekleyeceğimizi sorucak ekran çıkıcaktır burada seçenek olarak 1'i seçip ilerliyoruz.
Karşımıza çıkan link ekleme kutucuklarının öncelikle fotosunu göndererek altta açıklamak istiyorum.
Url'nin altında yer alan kutucağa filmin konu adresinin tam link yolunu belirtmeniz gerekmektedir.
İkinci kutucukta ise yani Description kutucuğu burada site adı ve yazarı hakkında bilgi sunmak iyiliğinize olucaktır. Garip şeyler yazarsanız yayınlanması zor olur. Eğer sitenizde yayınlamış olduğunuz konu dili ingilizce dışındaysa onuda aşağıdaki örneklerdeki gibi düzenlemeniz gerekmektedir.
Örneklemem gerekirse;
Siteadresim.com [Murat Bekar] Ben genelde Murat Bekar'a tıklamazlar diyerekten Adam Single yazıyordum ingilizce isimmiş gibi hani girip tıklarlar diye ki emin olun Adam Single Murat Bekar'dan daha çok tıklama alıyordu. Buradaki amaç dikkat çekebilmek sallayın bir ingilizce isim yaratın yani.
Örneğin paylaştığınız içerik ingilizce değilde Türkçe yada Almanca o zaman şöyle yapmanız gerekmektedir.
Siteadresim.com [Murat Bekar] (Turkce, Almanca) Hangi dildeyse onu ekleyin o (kutucuğun içine)
Özellikle dikkat etmeniz gereken bir husus ise [ ] yandaki kutucuk herzaman yazar ismi içermelidir. Eğer Yazım Farklı bir lehçe'de yazılmış iseyse o da ( ) bu yandaki kutucukta belirtilmelidir.
Yukarıdaki ayrıntıyı uygulamızın ardından sayfanın altına doğru yer alan check this uptades kutucuğuna tıklıyoruz.
Sonrasında karşımıza şöyle bir ekran geliyor;
Yukarıdaki resimdeki görünen sarı kutucuğa yine tıklıyoruz ve karşımıza şöyle bir onay alındığına dair bir sayfa ulaşıyor;
Eğer herşey düzgünse konu içeriği film anlatımı ve o bahsettiğim paylaşımlar doğruysa birkaç güne kadar siteniz critic'ler arasında yer almaya başlıyor. Fakat yinede o critic'te yer alan bazı kişiler sizin siteye gıcık olup linkinizi kaldırabiliyor. Benim bir çok kez başıma gelmiştir fakat o kaldırana dek ben zaten hiti ve adsense gelirini elde etmiş oluyorum o da ayrı bir mesele.
Anlatım burada son bulurken umarım herkese faydalı bir paylaşım olmuştur diye ümit ediyorum.
İşinizi gördüyse bir teşekkür yeter.
Saygılarımla