Arkadaşlar geçen gün bu konu ile ilgili bir yazıya denk geldim. Matt Cutts'ın geçtiğimiz ekim'de yaptığı konuşmasını dinlemiştim fakat dikkatimi çekmemişti. İngilizcesini bulamadım paylaşayım bulursam. (Matt Cutts Pubcon 2013 konuşması) Kısaca şöyle demiş:

Matt Cutts adlı üyeden alıntı:
Her zaman sitelerinin Panda'nın etkisi altında olduğunu düşünen insanlar var. Ama Google'ın amacı bu değil, indexlediğimiz sitelerin yeterince kaliteli olup olmadığını anlamaya çalışıyoruz. Hummingbird algoritmasını önemli yapan şeylerden biri de Panda'nın etkisi altında bulunan sitelerin hakkında sinyalleri Google'a ulaştırmasıdır. Hummingbird bu tür sitelerin kullanıcıların aramasına cevap verip vermediğini Google'ın anlamasına yardımcı oluyor.
Yani kısaca benim buradan anladığım şey bir siteyi Hummingbird uyumlu yaparak Panda'dan kurtulmasına yardımcı olabiliriz. Yani bunu Panda'dan kurtulma yolları arasına alabiliriz.

Belki de kendimize Hummingbird uyumlu site nasıl yapılır sorusunu sormamızın ve bu konuyu tartışmamızın zamanı gelmiştir.