Güzel yorumlar gelmiş. Hedef kitle üzerinde durulması gerektiği yönünde yorumlar genel olarak ağır basıyor. Aslında SEO'da hedef kitleyi belirlemek kısa dönemde çok kolay değil. Çünkü hedef kitle burada o kelimeyi arayıp siteye gelen kişilerdir.
Bir de amaç konusuna değinmek gerekir gibi geldi.Yazının amacı nedir? Örneğin duyurmak (haber), bilgi vermek (bilgi,eğitim), eğlendirmek (komik eğlenceli içerik), şaşırtmak, etkilemek ve paylaşılmasını sağlamak (linkbait), satmak (ürün veya hizmet satışı) ... gibi
Hedef kitle o kelimeyi arayıp siteye gelen kişidir kısmını ya yanlış anladım yada katılmıyorum. O ulaştığımız kitledir ama hedef kitlemiz o olmayabilir.
Buradaki çoğu arkadaş internet üzerinden herhangi bir şekilde para gelecek ne olabilir diye düşünüyor ve uzmanlık alanı olsun yada olmasın onun peşinden koşuyor. Kim film konusunda uzman olmadığını düşünür kü? Oysa sinemacılık bir üniversite eğitimi konusu. Haftada 7 yada 70 film izleyen her insan film/sinema uzmanı olmuyor. En azından açtığı sitede o kadar kaliteli paylaşım yapamaz. (Burada film yayınlayan değilde imdb muadili sitelerden bahsediyorum) Ama doğru zamanda doğru şekilde işe girdiyseniz siz anlamıyorsanız bile anlayan kişiler sitede buluşursa oradan kazanç mümkün.
Öncelikle karar verilmesi gereken ne olursa olsun para peşinde koşan girişimci misiniz? Yoksa uzmanlık alanınızda, uğraşmak istediğiniz alanda faaliyet mi göstereceksiniz? Bu karar hedef kitleyi belirlemekte çok önemli. Maksat salt kazanç olunca, internet üzerinde kazanç modelleri de popülerlik (gösterim başı) üzerinden olunca, kalite düşüyor da düşüyor.
10 profesöre yazmaktansa 1000 üniversite mezununa;
1000 üniversite mezununa yazmaktansa 10000 lise mezununa yazmak daha karlı oluyor. Kendini geliştirenleri tenzih ederim, diploma herşey değil, teşbihte hata olmaz diyerek devam edelim.
Örneğin, 2023 hedefi ne kadar makul? diye bir yazı yazdım. İki resimle anlatsam/anlatabilsem muhtemelen daha popüler olur ama rakamlar ve grafiklerde desteklendiğinde benim kafamdaki hedef kitleye daha uygun oluyor.
Bence hedef kitle yazının ne zorlukta olacağının belirlenmesinde önkoşul haline geliyor.