Rica ederim yanlış anlamadım hocam.
Üç kuruşa beş köfteden kastım şudur. Az emek göstererek, az araştırma yaparak, azıcık bilgiyle makale yazarak, (sonrada buna özgün makale deyip) az içerik girerek siteyi yukarlara taşımanın bittiğini söylemek istemiştim.

Bakın "çıta hergeçen gün yukarı çekiliyor" 1 yıl önceki site sayısıyla bugünki site sayısı bir değil. açılan her site sizin bizim için bir rakip. Google milyonlarca sitenin içerisinde en kalitelerinin öne çıkarmaya çabalıyor.

Ben bu işi "üniversite sınavlarına" benzetiyorum. Bundan 20 yıl önceki üniversite sınavlarıyla şimdiki üniversite sınavlarının zorluk derecesi birmi? elbette değil. 20 yıl önce 10 bin kişi sınava giriyorsa bugün 1 milyon kişi giriyor. Doğal olarakta ÖSYM çıtayı yukarı çekiyor. Burda olduğu gibi aynı şey google içinde geçerli. Site açıyorsun, üniversite sınavına hazırlanan bir genç gibi yarış atı misali çalışacaksın.

Ve en önemlisi bizde öylede bir şey varki biri çıkıp “abi dekerosyan sitelerine adsense iyi para veriyor” dediğinde “dekorasyonun d sinden anlamamıza rağmen” hurra o alana yönleniyoruz. (örnek ben ) Herkes bildiği sevdiği konuda site açmalı. Ben dekerosyon konusunda makale yazarken resmen geriliyorum. Hem konuyu bilmiyorum hemde ilgilendiğim sevdiğim bi alan değil. Ha araştırma yaparak elbette bir şeyler yazıyorum. Yazdıklarım özgünde ama bir işe yaramıyor. Tabi burda en önemli konuların başında da “özgün konu – yazı” anlayışı var. Kime göre neye göre özgün?

Ben özgün makale yazdığını iddia eden adama “çilt kanseri belirtileri” diye bir makale yaz diyorum. Adam yazıyor veriyor makaleyi. Makaleyi okumaya başlıyorum. Makalenin giriş bölümünde tutmuş “sağlığın ne kadar önemli olduğundan bahseden bir yığın şey yazmış” en altınada “çilt kanseri belirtilerini” yazmış. Şimdi ben “çilt kanserini belirtilerini” merk eden biri olsam ve bu yazıya denk gelsem giriş bölümünü okuyunca siteyi terk ederim. Benim aradığım şey “sağlığın ne kadar önemli olduğu değil” çilt kanserinin belirtilerinin ne olduğu.
Bu yazı özgünmü? Özgün tabi. Alın size özgünlük.

Tabi bu yazdıklarım sadece ufak örnekler. SEO denilen şey çok farklı yerlere gidiyor. Hem ziyaretciyi doyuracaksın, hem googleyi. Ben bu konuya girersem işin içinden çıkamam. Zira konunun uzmanı değilim. Evet bu konuyla ilgili yazılanları okuyor ve anlıyorum. Ama gel bize anlat dersen henüz o aşamaya gelemedim. Forumda bu konuda üstdlar var. abirisebil gibi. Bunların yazılarını defalarca defalarca okuyup düşünmek gerek.