Çok güzel yazmışsınız hocam, anlaşılan konuda bilgilisiniz de. Yalnız son yazdığınız 2 ayetin gerçekte neyi kastettiğini yazmamışsınız, okurken merak ettim. Şu 2 ayet:
Zina Edenler, Zina edenlerle Evlenecek
Ölen Malını Vasiyet etsin
Şimdiden sağolun.
Şimdi ben Birini izah edeyim..
Adamın Biri Kuranı Bakıp Türkçesinden Okumuş ve Hocaya Koşmuş.. Neticesinde İnsanız ve Hata yapar Günah işleriz keşke yapmasak ve günah işlemesek. demişki hocam ben daha önce nikahsız beraberlik yaşadık ve ZİNA yaptım. adı aşk'mış sevgiymiş. vs edebiyatını bırakıp gerçeği söylemiş. ve demişki hocam NUR SÜRESİ AYET 3
"
Zina eden erkek ancak, zina eden veya Allaha ortak koşan bir kadınla evlenir. " Ayette böyle yazıyor ve ayetin devamında " Bu, müminlere haram kılınmıştır. " ne yapacam şimdi ben? zina eden kadınmı bulacam? allaha ortak koşan biri ilemi evlenecem? ayrıca bu size haram kılınmıştır onlarla evlenemezsiniz diyor.. adam demişki ben tevbe ettim temiz bir kızla evlenememmi? veya ben şimdi zina ettim diye kimseyle evlenemiyecekmiyim demiş.. işte burada hoca evet böyle bir hüküm vardı lakin bu hüküm Allah tarafından başka bir ayetle "
Size helal olan kadınlardan nikahlayın " nisa süresi üçüncü ayet ile kaldırılmıştır..
Ayetlerde böyle durumlar vardır. bu ülke kanunlarındada mevcuttur. bir kanun başka bir kanun ile değiştirilebilir veya kaldırılabilir..
işte bu nedenle sadece KURANA anlamına bakarak bu kuranda sıkıntı var derseniz işiniz zor.. Tefsir ve Hükümleride bilmeniz gerekir. işte şimdi bazı Mealciler kuranın anlamlarına bakıyor halbuki
o Ayet ne zaman inmiş?
o ayetten çıkarılan ahkam ve hükümler nelerdir?
o ayet nasıl tefsir edilmiş.? o ayatteki usul ve kaideleri nelerdir bilmeden..
6666 ayetten ortadan cımbızlayıp bir ayet getiriyor kaba tabir ile HAH işte kuranda birbirine zıt şeyler var diye yazıyor. bu çok komik ve gülünç.... bu şekilde konuşan ve yazanlara itibar etmeyin.. gidin bir müftüye camii hocasına sorun öğrenin. efendim müftüler hocaların ne nane olduğunu görüyoruz diyor. yahu be adam bir kaç kişinin hatası bütüne maal edilemez. yani sözün özü adam inkar edecekse ne yapsan boş.. Allah onu inkar hastalığından kurtarsın.