LordSebbo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Demir bardakta çayı içerken eliniz ve dudaklarınız yanacak. Çay çay gibi değil. Tat falan yok. Çoğu kişi çayı çay olarak içmiyor. Sabah kahvaltı kuru kuru gitmesin diye içiyor. Sonrasında çarşı iznine çıkıp kendinizi bir kafeye atacak ve ince belli bardakta demli ve şekerini kendinizin ayarladığı çayı içerken hiç almadığınız hazzı alacaksınız. Hele ki acemlik sonrası ilk çarşı izninizde ağır botlardan sonra giydiğiniz spor ayakkabınız size kuş gibi gelecek. Geçmeyen vakit çarşı izninde hemen geçecek.

Askere gitmeyi çok istiyordum. Askere gittim geldim şimdi olmaz olsun diyorum. Ülke kaynakları boş yere kullanılıyor. Askerler rütbelilerin hizmetçisi gibi olmuş. Asker boş kalmasın diye olmadık yerlere nöbet yazılıyor. İnsanlıktan çıkıyorsunuz. Uyku düzeni falan kalmıyor. Ülkem için bir işe yarıyorum düşüncesi hakim olsa inanın hiç zor gelmez. Mantık aramak yasak olduğu için askerlik çabuk geçmiyor.
Ülke için işe yarayacak zamanda insanları askere alıp, psikolojilerini bozuyorlar. Askerliği de profesyonel olan askerlerin yapması lazım birçok ülkede olduğu gibi. Amerika bugün dünyanın süper gücü, onlar bilmiyor mu farklı şekilde yapmayı?

Yine eskisine göre azaldı şehit olayları. Gencecik öğretmenler, mühendisler, doktorlar şehit edildi ülkede. En parlak dönemlerinde askere alındılar, sonuç?

Bu askerlik sistemi kökünden değişmeli, maaşlı askeri sisteme geçilmeli. Daha askerden kaçıp, intihar vs edenleri saymıyorum bile. Son yılların rekoru kırılıyor asker, polis vs intiharlarında.