Arkadaşlar merhaba ; upload konusunda bi kaç sıkıntım var şöyle sıralayayım. İlk ve en önemli olanı sadece .rar ve .zip dosyalarına izin vereceğim ama olmuyor.
// İzin verilen dosya türleri
if(!($_FILES["dosya"]["type"] =="application/x-rar-compressed" || $_FILES["dosya"]["type"] =="application/zip"))
{
echo "Yalnızca rar veya zip dosyası yükleyebilirsiniz";
return;
}
Burada "Yalnızca rar veya zip dosyası yükleyebilirsiniz" hatasını veriyor. Vermemesi lazım normalde mesela aşağıdaki gibi kullanınca hata vermiyor.

// İzin verilen dosya türleri
if(!($_FILES["dosya"]["type"] =="image/gif" || $_FILES["dosya"]["type"] =="image/png"))
{
echo "Yalnızca png veya gif dosyası yükleyebilirsiniz";
return;
}

Yukarıdaki sorunu çözdüm bilmeyenler için açıklıyorum ileride okurlarsa yardımcı olur ;
$tipi= $_FILES['file']['type'];
echo $tipi; // dosyanin tipini ekrana yaz..
Bu kod ile dosyanın türünü öğrenip o türe izin verebilirsiniz.

Diğer sorunlarım biraz daha basit. Yüklediğim dosyanın yolunu nasıl alabilirim. Mesela www.siteadi.com/uploads/yukledigim_dosya.rar şeklinde yüklendikten sonra link vermek istiyorum. Webte araştırma yaptım ama çalışan bir fonksiyon bulamadım.

Son sorunum ise yüklediğim dosyanın adını değiştirip öyle kaydetmek istiyorum. mesela adam masaüstünden naber.rar'ı upload etti ben buna tarih saat ekleyerek kaydetmek istiyorum naber_01-56.rar gibi.

Teşekkür ederim