Merhaba,
Ben ve 2 arkadaşa ilamsız icra takibi başlatılmıştı. Ancak benim olayla herhangi bir alakam yok diğer 2 arkadaşın problemi, alacaklı beni de tanıdığı için benim ismimi de vererek üçümüze ilamsız icra takibi başlatmıştı.
Tabi kanıtsız dava olduğu için ve olayın benimle ilgili olmamasına güvenerek ben 1 hafta içerisinde itiraz dilekçesi verdim.
Ancak dosyada adı geçen diğer 2 arkadaş dilekçe vermediler, ben sadece kendi adıma bu borç bana ait değildir şeklinde verdim dilekçemi.
Aradan bir kaç ay geçti e-devlet şifresi ile dosyaya baktığımda, "Dosya Durumu: Tevzide" yazıyor şu anda.
8 ay geçti aradan, zaman aşımı nasıl bilmiyorum ancak merak ettiğim şey, eve bu kağıt geldikten 1 hafta içerisinde itiraz edilmez ise, borcu otomatik olarak kabul edildiği anlamına geliyormuş yasalara göre.
Şimdi merak ettiğim şey, ben itiraz dilekçemi verdim ama diğer 2 arkadaş vermediler.
Bu durumda itiraz dilekçesi vermeyen 2 arkadaş bu borcu otomatik olarak yasalara göre kabul etmiş mi sayılıyor, yoksa dosya bir bütün olarak kabul edilip, ben de mi kabul etmiş oluyorum?
Dosyada borçlu olarak adı geçen herkes için ortak bir karar mı alınır, yoksa ben kendi adıma 1 hafta içerisinde itiraz dilekçesi verdiğim için işin içinden sıyrılmış mı oluyorum?
Teşekkürler.