sarfom94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hadislerle ilgili ilgili yazdığınız kısım için yorum yapmak istedim.Hadislerin uydurma olduğu yanlış bir bilgi.İnsanlarımızın çok hikayeler uydurduğu doğrudur.Fakat asıl sahih hadisler çok güvenilir kaynaklardandır.Özellikle en sahih olarak İmam-ı Buharinin yazdığı hadisler gösterilir.İmam-ı Buhari sadece hadisi değil söyleyeni de ezberinde tutarmış.Söyleyen eğer İslama uygun bir yaşayış sürmüyorsa onun söylediği hadise güvenip kitabına almazmış.

Konu ile ilgili http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1780 sitesinden tam olarak bilgi alabilirsiniz.Kitap isimlerini de vermiş isterseniz göz atabilirsiniz.
Hadis kitaplarının büyük çoğunluğuna göz attım. Hepsi birbiriyle ve Kuran ile çelişiyor.

Peygamber'den 500 yıl sonra yaşamış adamların, yazdıkları kitabın peygamber sözleri olduğuna inanmıyorum.

Kuran'ı bile kitap haline getirmek kimsenin aklına gelmemiş, Peygamber döneminde. Hadislere güvenmek yanlış.

En basit örneği, şöyle bir saçmalık yüzünden, hadisleri dikkate almıyorum ben.

hadis: ''allah ahirette peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.''

müslim - iman 302, buhari 97/24,10/29, hanbel 3/1

----

kuran:
''dinde zorlama yoktur.''

2-bakara suresi 256

hadis: ''dinini değiştireni öldürün.''

nesei 7-8/14,buhari 12/1883