Yorumunuz için teşekkürler.
İlk paragraftaki sizin yorumlamanız mı ? Yoksa din adamlarının söyledikleri açıklamalarmı, merak ettim. Sanırım din adamlarının. O zman aslında işkence çekecek olan beden değil, insanın ruhu. Ruh zaten çok ilginç birşey.
Son paragrafınız hakkında yorumlamam :
Bence yanlış düşünüyorsunuz. Kabir azabı bizim bileceğimiz birşey. Eğer burada bu konu konuşuluyorsa, demek ki böyle bir iddaa var. Kabir azabı denen şeyin kesinliği belli değil kutsal kitaplara göre.
Eğer bir dine inanacaksan, o din herşeyi bizlere anlatmalı diye düşünüyorum.
Kuran bu konuda çok zayıf. Birçok din adamı Kuran'ı sallamıyor bile, hadislerden hareket ediyorlar. Hadislerde zaten zamanla değişmiş şeyler.
"Biz bilemeyiz, Allah bilir" düşüncesi çok yanlış. Eğer birine inanacaksam, bana herşeyi anlatmalı. Kuran'da mesala Lut Kavmi azabı bile var. Kim bilir kaç bin yıl önce yaşanmış bir olay. Peki geleceğe dair niye bir işaret,kural, öneri yok ? Tamamen o zamanki Arap kültürüne göre endekslenmiş.
Bunlar benim düşünüğüm büyük çelişkiler.
Kolay Gelsin.
Hadislerle ilgili ilgili yazdığınız kısım için yorum yapmak istedim.Hadislerin uydurma olduğu yanlış bir bilgi.İnsanlarımızın çok hikayeler uydurduğu doğrudur.Fakat asıl sahih hadisler çok güvenilir kaynaklardandır.Özellikle en sahih olarak İmam-ı Buharinin yazdığı hadisler gösterilir.İmam-ı Buhari sadece hadisi değil söyleyeni de ezberinde tutarmış.Söyleyen eğer İslama uygun bir yaşayış sürmüyorsa onun söylediği hadise güvenip kitabına almazmış.
Konu ile ilgili
http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1780 sitesinden tam olarak bilgi alabilirsiniz.Kitap isimlerini de vermiş isterseniz göz atabilirsiniz.