kbasali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yöresel veya bölgesel olarak arama sonuçlarında yer edinmek isteyenlerin kesinlikle kullanması gereken bir tag'dır Geo Tag.

Türkiye'de nedense çok az kişi kullanır ve bilir nedense, Hatta bir çok SEO uzmanıyım diye geçinen bi haberdardır bundan.

http://www.geo-tag.de/generator/en.html
Adresinden il, ilçe, semt olarak ekleyenebilirsiniz.

Bakırköy için örnek Geo Tag
<meta name="DC.title" content="istanbul" />
<meta name="geo.region" content="TR-34" />
<meta name="geo.placename" content="İstanbul" />
<meta name="geo.position" content="40.97798;28.8696" />
<meta name="ICBM" content="40.97798, 28.8696" />
sitedeki adres kısmına tam adresinizi yazarak kolayca bu verileri elde edebilirsiniz.

Bir su tesisatçısı İstanbulun birçok yerine hizmet götürebilir bunun için google'lın bir yaptırımı olamaz ki. Aksine alt sayfalarının fazla olması kesinlikle kendisine yarar sağlar.

Belirli bir kelime yoğunluğunu bütün site'de yakalamış olur, kaldı ki "su tesisatçıları" diye arama yaparsanız bunun doğru olduğunu görebilirsiz. alt sayfaları doğru kullanılırsa çok iyi sonuçlar alınır. Hazır konu açılmışken onuda anlatıyım bildiğim kadarı ile.

Konu ile direkt ilgili değil ama lokal olarak hizmet veren bir websiteniz var ise Geo Tag ve aşagıdaki bilgileri sitenizde vermeniz'i şiddetle tavsiye ederim.

Şube isimleri, yoksa bile herhangi bir şubemiz yoktur diyebilirsiniz.
Çalışma günleri ve saatleri,
Kabul edilen ödeme yöntemleri, kredi kartı, nakit,
Ücret tarifesi (ortalama verilen hizmetler için genel bir fiyat politikası)
Google places'e kayıt olma

Birde bunları schema.org verilerine göre işaretlerseniz google ve diğer arama motorları içeriğinizi anlamakta hiç sıkıntı çekmez.

Nakliyat siteleri bu yüzden ceza almıyorki hemen hemen hepsi aşırı link alımı, kopya içerik, yüzeysel içerik, hacklink, bir birlerine saldırı sitede verilmesi gereken zorunlu bilgileri vermedikleri yüzünden banlanıyor.
Sessiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlla bizim iş yerimiz olması zorunda değilki hocam? ben belki istanbulun semtlerindeki su tesisatçılarını tanıyorum benidemi yasaklıcaklar bloğumda hepsini tek tek inceleyip iyi kötü yönlerini yazıyorum heralde bunada karışacak halleri yok.

Bu işlerden çok anlamam. Fakat Hakan hocamın yazdığı yazı manuel işlemler hakkında. Yani kullanıcıyı yanıltmak amaçlı yapılan işlemlerden bahsediyor. Sonuçta manuel spam işlemini uygulayan da bir insan. Siteye girip bakıyor ve aldatmacayı farkedince basıyor cezayı Benim anladığım bu şekilde. Bilmiyorum doğru mu anladım