Kuzenim ve onun kuzeni sayesinde çok küçük yaştan itibaren bilgisayarla uğraşıyorum. Hala lise öğrencisiyim (11. sınıf). Ama onlar sayesinde bilgisayarda oyun oynayarak ingilizcemi geliştirdim tabi kuzenimin kuzeni bilgisayar ile çok ilgiliydi hep onu izlerdim photoshop,php gibi şeylerle ilgiliydi. Bende uğraşayım dedim tabi daha ilkokulluyum orada bilgisayarım bile yok onun bilgisayarıyla uğraşıyorum. Sonra metin2 isimli oyunu mahalleye getirdim

orada pvp serverler kurdum navicat sayesinde mysql ile uğraşmaya başladım (2009). Sonra baktım kod konusunda pek bilgili değilim ücretsiz site açan yerlerden site açtım html geliştirdim ve ayıp olmasın diye php kodlarını düzenlemeyi öğrendim. Sonra sosyal medya sistemleri,sosyal medya danışmanlığı,seo gibi şeylerle tanıştım r10'a üye olana kadar hergün onlarla uğraştım tabi o zaman sınavlar vardı lise giriş sınavları kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum.

Günümüzde hala okuyorum tatillerde web sitesi,seo işleri falan yapıyorum aileme maddi yük bindirmiyim diye fakat pek fazla gelirim yok hobi gibi bir şey oluyor.

Bayağı uzun yazdım ya
Düzenleme : Arada atladığım birçok şey var yani o kadar kısa değil
Gençliğimi yedi o metin2 denilen oyun

MMROG oyunlar=Vakit Kaybı başka hiç bir şey değil ne yazık ki.
Benim hikayem;
Küçüklükten beri elektronik-teknolojik ürünlere ilgim varmış(lanet olsun öyle ilgiye diyorum).Benim yaşıtlarım sokaklarda top oynarken ben hep internet kafeye giderdim.Sonrasında peder 3.sınıfta bilgisayar aldı.O zamanlar bilgisayarla baya içli dışlı oldum ama çoğunluğu oyundu.2-3 sene internetsiz bilgisayar kullandım.Tabi bu süreler içerisinde sürekli bilgisayar arızalanırdı sürekli internet kafeye götürüp tamir ettirirdik sonrasında ben yavaş yavaş bu duruma kıl olmaya başlayınca biraz kurcalayarak internet kafecilerin yaptıklarının oldukça basit bir şey olduğunu anladım

(Çocuk aklı işte)
Sonrasında 5.sınıfta internet geldi.Ergenlik dönemiyle beraber zaten asosyaldim iyice asosyalliğe vurdum.(Aslında arkadaşlar sık sık dışarı çağırıyordu ortaokulda ama ben ilkokulda hiç top-basketbol oynamadığımdan oynamasını bilmiyordum) Beceremiyordum bu yüzden boşuna niye gideceğim diyordum.
Ortaokulda vaktimi baya gereksiz heba ettim.O zaman derslere ilgi hiç vermemiştim pişmanlığını şimdi çekiyorum valla.O zamanlar isteyerek boş geçirdiğim vakitler yüzünden şimdi zorla vakitlerimi boş geçiriyorum denilebilir
SBS puanı yetmedi anadolu teknik'e yazıldık.Lise 2'de programlama ile tanıştım.Şuanda doğru dürüst bir yol alabilmiş değilim bakalım bir ileri gidiyorum 3 geri geliyorum.
Moral,motivasyon çalışma falan bırakmıyor.İlkokul 1-2'den beri sevgilim olmadığı için olabilir

Ortaokulda ben kızlara ilgili değildim ayrıyetten benim arkadaşlarımda benim gibi kız işlerinden anlamayanlardandı.Şimdi ise ben istiyorum ortam yok.
Ama şunu farkettim.Türkiye'de en önemli silah para.Normalde en önemli silah bilgidir ama türkiyede tam tersi.Şimdi ilk hedefim para kazanmak.Sonrasında ise bilgi