hgdemirler adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnanılmaz doğru bir bakış açısı. "insanlara faydalı olmak için yazmak". Bunun tüm site üyeleri tarafından anlaşılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Google aslında insanlara en faydalı olacak siteyi bulmaya çalışıyor. Algoritmanın inceliklerini çözüp Google'ı kandırmaktansa gerçekten katma değer üretmeye çalışmak hem daha kalıcı, hem tüm arama motorlarına faydalı, hem insanlığa faydalı hem de inanın daha kolay ve ekonomik olacaktır.

Google için rater'lık yapan biri olarak sizi tebrik ederim. SEO-minded siteler o kadar rahat anlaşılıyor ki.. Sonra basıyoruz OT'yi, (bir rating ölçeği, off-topic anlamına geliyor) site sahibi de muhtemelen kara kara düşünüyor nerede hata yaptım diye.. (bu başlıkta konusu geçen site için durum bu olmayabilir, genel konuşuyorum.) Halbuki Google yeri geldiğinde sitelerin değerlendirmesini algoritmalar ile değil, benim gibi insanlara sorarak yapıyor.
Önerileriniz için teşekkürler Hocam. Rater google için nedir hangi bölümdür, google a ait bir departman mıdır bilmiyorum ama dediğiniz gibi ya da diğer arkadaşların önerileri gibi asıl önceliği yararlılık üzerine kuruyorum sitede. Bunu dikkate alarak yeni özgün makaleler ekliyorum. İnşallah sonuca ulaşır.