mechulkalan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açıkçası arayanda arananda umrumda değil. Yanlış anlama sana da kızmadım. Benim sindiremediğim nokta şu elde etmek istediğin şey için her yol mübahtır olayı. Böyle bir yöntem nasıl içinize siniyor onu anlamıyorum. Ben sadece insanın şu hayatta belli çizgilerinin olması gerektiğine inanırım. Ne olursa olsun taviz vermeyeceği şeyler olmalı. Açıkçası bu kadar basit bir şey için bu kadar aşağılık bir yol izleyen birisine saygı duyamam. Yoksa dediğiniz gibi arananlar da yok değil. Onlar gibi davrandığımızda bizi onlardan ayıran ne kalıyor ?

'Belli çizgiler' son derece muğlak ve göreceli kavramlardır.
Sizin çizgileriniz benim çizgilerime uymayabilir, ve zaten uymamalıdır da.
Önemli olan benim sizin çizgilerinize, sizin de benim çizgilerime saygı göstermek zorunda olmanızdır. (Yanlış anlamayın saygısız duruşunuz yok olması gerekeni yazıyorum.)
Burada konu başlığı genç bir kardeşimizin karşı cinsle olan flört beraberliklerini geliştirme. Dolayısı ile bu konudaki fikirler doğal olarak çeşitli olacaktır.
Verilen fikirleri eleştirmek yerine, konuya bağlı önerilerde bulunmak daha doğru olur.
Mesela siz de, kendisine -çizgileriniz dahilinde- ''hiç bir flört işine girme, onun yerine ailenin sana uygun bir kız bulmasını bekle ve o kızla evlen.'' Diyebilirsiniz.
Ben de sizi bu görüşünüzden dolayı eleştirmem, sonuçta sizin doğrunuz, sizin çizgileriniz.

Saygılar.