Cavro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
p2p ile çaktırmadan upload yaptırıyorlarsa sadece ttnet trafiğinizi artırır.Başka ne gibi problemler olabilir ki ?

uydunet ile 5 mbit upload hızı olan net ve 1 mbit upload net ile de izledim. Ben pek fark göremedim.
Aynı şekilde 8 mbit download ile 20 mbit download ile izledim zaten mak. 600 - 800 k görüntü veriyorlar.
upload yapmayan kullanıcıya görüntü kalitesini nasıl düşürebilirler ki görüntüyü bir nevi indiriyoruz. Bazen nete fazla yüklendiğimde 1 dk geriden veriyorlar en fazla.

octoshape nedir ? bende digitürk play kullanıyorum ama böyle bir yazılım kurduğumu hatırlamıyorum :S
Sizin internet bağlantınızı kendi hizmetleri için kullanıyorlarsa bu ciddi bir yasal problem oluşturur, sizin kablosuz ağınıza biri girip internetinizi kendi işleri için kullanıyorsa veya paylaştırıyorsa bu olay yasal değildir, bu konuda benzer nitelik taşır.

Digitürk stream yayınlarını süperonline üzerinden veriyor ancak kullanılacak hat devasa boyutlara ulaştığından, bir stream ağı oluşturulup tüm kullanıcıları birbirine bağlayarak stream paylaşımı yapılıyor, size gelen veri, atıyorum parça parça halde yayını alan diğer 10 kişiye gönderiliyor, eksik kalan parçalar süperonline üzerinden getiriliyor bir izleyici atıyorum süperonline dan 10 mbit/s veri çekerek izleyeceğine 5 kullanıcıdan 1 er mbit veri alır 5 mbit eder geri kalan 5 mbiti süperonline üzerinden alır böylece süperonline tarafında kullanılan hattan tasarruf eder.

Aslında çok detaya gerek yok bildiğimiz dosya paylaşım (torrent) sisteminin anlık stream mantığına dönüştürülmesinden başka birşey değil.

Siz uploadı kıstığınızda bu veri paylaşımını yürüten sistem torrent sisteminde olduğu gibi sizin rate rationuzu otomatik olarak düşürür ve yayını izletmez, çünkü adamların kurduğu sistem içinde huzursuzluk çıkarmışsınızdır

Adamlar güzel sistem kurmuş