From Murat Aybars
To
digiturkplay@digiturk.com.tr
Cc mehmet[\at/]bostanci.av.tr
Date Today 23:04
Sayın Yetkili,
xxx adresi ile Digiturkplay HD Lig TV üyeliğim bulunmaktadır. 02.03.2014 tarihinde yayınlanan Çaykur Rizespor - Galatasaray maçını 1800K kalitede izleyebildim ancak bir yer sağlayıcı şirketin de yöneticisi olduğum için bilgisayarımın bu maç sonrasında aktarmış olduğu ağ istatistiği ile tabiri caiz ise şok oldum.
Ekteki dosyada görülebileceği üzere bu maç sonrasında bilgisayarım, Digiturkplay'in yayın yapması için kullanmış olduğu istemci yazılımdan 5 GB'a yakın upload gerçekleştirmiştir. Takip eden istastiği ve içeriği izlediğimde internet erişimimin Grid Casting (P2PTV) platformu aracılığı ile diğer kullanıcı/izleyiciler için iznim olmadan paylaşıldığını gözlemlemiş bulunuyorum. Söz konusu uygulama
http://www.digiturkplay.com.tr/viewd...=PrivacyPolicy adresinde bulunan Digiturk Play sözleşmesinde yer almadığı gibi iznim olmadan kullanılan/paylaşılan internet erişimim için haklı fesih, geri ödeme ve tazminat hakkımın doğduğunu belirtmek isterim.
Söz konusu kanuna aykırı uygulama için tarafınızdan acilen yazılı bir açıklama beklemekteyim. Bu konu hakkında gerçekleştirilmek istenecek tüm telefon görüşmelerini reddeceğimi ve açıklamanın hukuk ve ilgili diğer departmanlarınızdan mail yolu ile yazılı olarak kabul edeceğimi özellikle belirtmek isterim.
İyi çalışmalar dilerim.
Octoshape Kullanım
Biraz daha araştırma sonrasında bir veriye daha ulaştım. Yayın sırasında eğer upload yapamıyorsanız, yayın kalitesi seçeneğiniz ne olursa olsun berbat bir yayın izliyorsunuz. Yani yayınlar için para ödediğiniz yetmiyormuş gibi eğer internet erişiminiz hızlı upload yapamıyorsa, ödediğiniz yayını da rezalet bir şekilde izliyorsunuz.
####################
Takip edeyim dedim, acaba doğru argüman üzerine mi yürüyorum diye, şu anda Çaykur Rizespor - Galatasaray maçının tekrarı var.
İşte Sonuç, alenen hırsızlık.