Walla hocam ben sağlık alanında makale yazıyorum. Ortalama olarak 100 kelimede 35-55 arasında kelime değişiyor. Neden yazdığım alanı belirttiğimiz soracak olurasanız şunuda belirtmek istiyorum. Bir alana yoğunlaştığınız zaman o alanda kurulacak olan cümleler ortalama olarak sabittir. Bir kaç ay zamanınızı ayırmanız durumunda bir hayli kelime biriktirirsiniz ve çevirdiğiniz çoğu makalede %50-60 arasında bir orana ulaşabilirsiniz. Sağlık alanında çalışma yaptığınız kelime listesini gidipte dizi sektöründe kullanmanızın pekte bir faydası olmayacaktır. Bu yüzden kendi alanınıza göre kelimeler türetmeniz gerekiyor.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:09:01 -->-> Daha önceki mesaj 21:04:00 --
En iyisini yapmışsın hocam. Benimde aklımda geçiyordu zamanında iyiki yapmamışım.
Başladıktan sonra bırakmak çok zordur kesinlikle, helal olsun bırakmışsınız. Herkes yapamaz bunu.
Walla hocam insan bazı zaman başına bir şey gelmeyince akıllanmıyor. Başımdan bazı kötü olaylar geçti ve sebebini kul hakkına el uzatmaya bağladım o yüzden bıraktım yani. Yoksa başıma bir şey gelmiş olmasaydı harama el uzatmaya devam ederdim ne yalan söyleyim.
Ayrıca emin ol bu spin olayı gelişti ya 1 sene kelime kas 10 tane site rahat rahat yönetirsin. Ama gerçekten emek istiyor ben de henüz hedefime ulaşamadım 5 kişi kelime kasmamıza rağmen. Zor olan ne derseniz kelimelere ekleri eklemek zor oluyor. Kesinlikle grup lazım bireysel olarak yapılacak bir şey değil.
faktörlerle|etmenlerle
depolanır|birikir|depo edilir
olmadığı için|olmadığından dolayı
bölgelerini|kesimlerini
sıkılaştıran|gerdiren
şekillendiren|biçimlendiren
kendinize|şahsınıza
egzersizlerin|alıştırmaların
egzersizlerinizi|alıştırmalarınızı
yöntemle|metotla
oluşmaması|meydana gelmemesi
tedbirlere|önlemlere
oluştuğunu|meydana geldiğini
oluşmasını|meydana gelmesini
arasındadır|arasında yer almaktadır
görünüşünüze|görünümünüze
katkı yapar|katkı sağlar
gözlemleyerek|inceleyerek
tüyleri|kılları
şeklini|biçimini
şeklin|biçimin
boyatıldığında|boyatıldığı zaman
göz ardı edilir|önemsenmez
şekillendirme|biçimlendirme
cihazlarının|aletlerinin
güçlendirmek|kuvvetlendirmek
güçlendirerek|kuvvetlendirerek
yarardan|faydadan
gerektiğinde|gerektiği zaman
yumuşatmak|yumuşak hale getirmek
yumuşamasını|yumuşak hale gelmesini
Mesela bu bir örnek. Bakalım grup pes etmez ise ileride belki daha güzel şeyler yaparız.