Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Hedef kitleyi tanımak tabii ki en önemlisi. Ama her zaman çözüm olmuyor. Şimdi r10 u düşünün. Burası Türkçe olarak SEO ve benzeri konularda tartışmalara katılıp paylaşım yapabileceğiniz en büyük platformlardan bir tanesi.
Burada 11 yaşında çocuklar da var wordpress kurup blog yapıyorlar. Yaşı örnek olsun diye verdim. 40 yaşında kişiler de var bu işlere yeni başlayan. Yıllardır bu işlerde olan ve çok tecrübeli birileri de var. Şimdi böyle bir hedef kitleye hitap ederken birileri çıkıp en basit şeylerin anlamını sorabiliyor. Bazıları sormuyor ama anlamıyor. İşte anlamadıkları için de aslında siz o insanlara ulaşamamış oluyorsunuz. Yani boşa yazmış, paylaşmış oluyorsunuz.
Diğer taraftan çok basit anlattığınızda da belirli bilgi birikimi ve tecrübeye sahip insanları sıkmış oluyorsunuz. Belki daha ileri bilgileri paylaşmak istiyorsunuz ama bu durum sizi geri adım atmaya zorluyor. Ben kendi adıma konuşuyorum en azından benim için bu durum bir sıkıntı oluyor bazen. Bu yüzden hem Matt Cutts'ın ne söylediğini anlatırken hem de bir nevi sizlere danışmış oluyorum. Bu konuda farklı görüşleri dinlemek iyi oluyor.
r10'u örnek verdiğiniz için bu örnek üzerinden gittiğimde gördüğüm Bir yer Var.
Yeni Başlayanlar. Bu bölümde " Arkadaşlar wordpress nedir" diye bir soru ile karşılaşıldıgında kimse yadırgamaz. Ama gelip Google Optimizasyon Bölümünde "Googleye sitemi nasıl eklerim derse" yadırganabilir ( Ben bunu hiçbir zaman Yapmam ama ).R10'da ki bu bölünmeyi Kendi bloglarımızda da uygulayabiliriz. Her ne kadar Kategorize etme olayı çözmemiş ve kullanamıyor olsakta çok işe yaradıgı Kesin.