Selam arkadaşlar sizlere belki forumda hiç adı sanı geçmeyen yabancı bir hosting firmasından bahsedeceğim
Amacım kazanç sağlamak ref yapmak değil tamamiyle amme hizmeti topluma yararlılıktan öte bir düşünce hissetmeyiniz
Sözlerime Başlıyorum;
Bahsetmemin sebebi ise ucuz hosting için bana gelip soran r10.net dostlarımızın soru sorarak mesaj kutumun dolmasını önlemek
İlk tanıştığımda scam olduğunu düşündüğüm hatta 11 dolar gibi bir paramı kaptırdığım bir hosting firması idi şikayet konum burda
daha sonra farklı bir çalışma sistemlerinin olduğunu kız arkadaşım ile ingilizce mektup yazdığımız ve adamların olayının farklı olduğunu anladığım bir hosting firması.
İlk olarak 5 dolar altı vps satışı yapan firmalardan pek bahsedilmediği için bazen forumda soran olduğu zaman önerdiğim firma
Firmanın çalışma sistemi bizim alışık olmadığımız tarzda geliştiğini söylemek isterim. Belkide benim ingilizce bilmiyor olmam ve kız arkadaşımın ingilizce biliyor olmasının bu firmayı anlamama neden oldu. Peki nasıl çalışıyorlar. Genellikle bizim alışık olduğumuz tarzda ödeme yönteminde bir farklılık mevcut mesela yabancı hosting firmalarında ne vardır? Öde ve hizmetini al ancak bu hosting firmasında Öde + telefon ile aran ve telefondaki bayanın kulağınıza fısıldadığı güvenlik kodunu gir ve hizmeti al mantalitesi mevcut. İlk başlarda sorun yaşamamk için size tavsiyem telefon ile gelen ses kaydını iyi anlamanız yanlış bir giriş yapar iseniz ve tekrar alım yapmak için panele geçerseniz bu sefer birden fazla ürün ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Kız arkadaşımın hosting firmasına yazmış olduğu teknik ingilizceyle mektupta anladımki firma paypal dolandırıcılığından o kadar çekmişki böyle bir yola gitmişler. Özellikle hosting firmasına üye olurken tüm bilgileriniz hayal urunu olsada telefon numaranız gerçek olsun. Hala hosting firmasının adını merak edenler şikayet konusuna bakabilirler. Ayrıca az sonra firmanın ismini vereceğim.
OPENVZ ile tanışmam ufkabakan abinin bana bir isviçre firmasını önermesiyle başlamıştı. Daha önceleri sunucuları bir elden alır ve o kişiye yaptıracağımız işlemler için ticket yöntemini kullanırdık. Ancak otomasyon sistemlerindeki gelişim müşterinin hayatını kolaylaştırdığı kadar satıcının hayatınıda kolaylaştırıyor. Bahsedeceğim firmanın ismi [url=http://dmehosting.com]

openvz kvm ve windows vpsleri blunmakta ayrıca cpanel tabanlı web hostingleri reseler hostingleri ve e-mail hostingleride bulunmakta. Ancak 6 dolardan başlayan web hostingleri pek te iyi bir izlenim vermedi açıkçası bana. Sebebi ise çok fazla süreli açılmama sorunu yaşatmasıydı. Şu an hostingte tercihim şu an ssd vds tercih ettiğim firma hostpaket onun dışında başka işlemler için kullanacağım zaman demehosting kullanıyorum.
Geçenlerde bir arkadaşıma seedbox gerekti. Ancak seedbox fiyatları almış başını gitmiş. İnternette biraz aradım ve rutorrent kurulumunu buldum. Birazda wq insert esc kombinasyonunu ve vi editörünü bilme nedeniyle ayrıca linuxta bişiler yapınca tam bir macera oluyor sizde farkındasınızdır. Hem karadenizliyiz, hem maceraları seven biriyim dmehostingten 3 dolarlık bir vps aldım. İlk olarak alım işlemini yukarda anlattım. Baştan alırken sorun yaşamamınızı istemem. Kaş yararken göz çıkarmayalım. İngilizce bilmiyorsanız bilen birisi ile yapın ve kesişn kesinat gerçek telefon numarası verin. Hosting çalışanı bayan aricak sonuçta değilmi

Ödemeyi ve prosedurleri yaptıktan sonra vermiş olduğum mail adresine bilgilerim geldi. Bundan önce hangi lokasyondan almak istiyorsanız onu seçebiliyorsunuz. Biz amerika birleşik devletlerinde bir lokasyon seçtik. Kurulum işlemi ise aşağıda resmini göreceksiniz solusvm kontrol paneli ile yapıyoruz pek çok işletim sistemi mevcut arkadaşlar ancak windows koymamışlar baştan söylim. Windows için windows paketi almalısınız. Burada macerayı seven linuxçular için anlatıyorum.
evet pek çok marka model işletim sistemini yan taraftaki çentiğe işaretleyip sonrada reinstal diyorsunuz saniyesinde ssh ekranına gelebiliyorsunuz.işletim sisteminizin kurulumu hazır ve nazır. Bundan sonra tüm işlem size kalıyor tabiki
Ben kendim uploading işlerinde iştigal ettiğim için doğal olarak linux makineyi windows makine gibi kullanma mantığı olduğu için gidip bunu wine,tiger vnc,winrar,bittorent,thumnail ve video birleştirme programları kurma eğiliminde oldum. Hepsi oluyor arkadaşlar. Ancak winede çözemediğim konu c sürücüsüne değilde z sürücüsüne doyaları bir türlü indirtemiyorum o nedenle torrentten indirim yaparken derleyip yazdığım bu makalemi
Alıntı
https://www.r10.net/shell-script-amp-ssh-komutlari/1197041-seedbox-kurulum.html
kullanabilirsiniz. Film sitesi olan arkadaşlara yüzde yüz her işlemi yaparsınız düşüncesini vermek istemiyorum ama vk.com mail.ru youtube videolarınızı yüklemekte zorluk çekmezsiniz
Ayrıca php 5.4 kurup wordpress sitenizi yayınlamak için şu makalemden yararlanabilirsiniz
Alıntı
https://www.r10.net/php/950047-php-kurulumumysql-kurulumuapache-kurulumuphpmyadmin-kurulumuftp-kurulumu-vsftpd.html
ayrıca içinde vsftpd server kurulumu, phpmyadmin kurulumu mysql kurulumları mevcut benim gibi acemi iseniz ve yeni başlıyorsanız ilk başlarda bunalmadan kendi sitenizi oluşturabilirsiniz. DNS serverları yani nsleri oluşturmak için ise hala tembelliğim yüzünden bir makale yazamadım. Eğer siz bana htacess öğretirseniz bende size dns server nsleri oluşturmayı öğretirim dermişim

Ayrıca basit bir proxy web server nasıl olur diye bir makale yazacaktım ancak notlarımı bulmam gerekiyor. Genellikle ben linux konusunda hep not alırım sizede tavsiyem yeni başlayan arkadaşlar bir linux not bölümünüz olsun unuttuğunuz zaman hemen kodlarınız elinizin altında google amca her zaman size müşfik davranmıyor malesef.
Yukardaki yazıdan sonra umarım işinize yarar ancak arkadaşlar unutmadan. Solusvm panelin sıkıntısı satıcı ve müşteri olayını bitirmesi genellikle pek sıkıntı yaşamazsınız ancak bazen aksilikler olabiliyor bu paneldende kaynaklı mesela bir kere format attıktan sonra makineye ulaşamamıştım dmehosting değilde başka bir firmaydı orda adamlar solusvm ile alakalı oldunu ara sıra oldunu söylediler yedekleri falan almıştım. Eğer hostçunuz ile muhattap olmak istemiyorsanız ve tüm teknik destekleri ben yaparım. Aydan aya paramı öderim keyfime bakarım derseniz. Sizin için baya güzel olacaktır. Fakat çokta fazla bişi beklemeyin. Sitenizi kurun fakat ne kadar K hit çeker hiç bilmiyorum. Ancak ftpsever kurabilir mail.ru ve ck video yükleyebşilir benim gibi gidip 20 tane vps alıp java tabanlı sesli sohbet odanıza her biri farklı isimlerde oluşan nick gurubu kurabilir onlara şarkı çalar onlara sohbet edebilir ayrıca winrar,bittorent kullanabilir torrentlerinizi seed edebilir var/www/html üzerinden dosya paylaşabilir. Hatta kurulumları biliyorsanız kendi resim sunucunuzu oluşturabilirsiniz. Şimdi çoğu uploader en büyük sıkınbtısı resimlerin silinmesi yada geç açılması 3 dolara bunların hepsi olabilir.
Bu arada supsent diyemi yazılıyor ben onu şöyle anlamlandırıyorum maruz görün teknik ingilizcem zayıf sistem aşımı oluyor galiba bir aylık kullanımda onu yaşamadık biz genellikle trafik ile alakalı işlemler yaptık ama supsent sistem aşımı olmadı
Kusura bakmayın parça parça oldu makale ama wine kurulum ile ilgili bir derlemem oldu onada burdan bakabilirsiniz
Alıntı
https://www.r10.net/dedicated-amp-co-location/1028509-ucret-karsiligi-linux-centos-5-5-sunucuma-vncserver-ve-wine-kurabilecek-arkadas-armaktayim.html
__________________________________________________ __
Bilgi Paylaştıkça Büyür