1. Kediler tüy döker ama çok az. Tüy dökmemesi için yumurta yedirebilirsin.
2. Kediye tuvalet eğitimi verilebilir. Tuvalet eğitimi için ön patilerini tuvaletini yapmasını istediğiniz yere sürtün.
3. Kediler yemekten başka bir şey düşünemezler. Yani köpek gibi akıllı olmadıkları için komut yerine getiremez, sadece yemek ihtiyacını gidereceğini bildiği için sürtünür. (İstisnai durumlar dışında) Dişi kediler gel deyince gelebiliyor, kucağa oturabiliyor.
4. Bakımı siz ne yerseniz yedirebilirsiniz. Bu normal kediler için geçerli, hem evcil hem sokak kedisi karışımı olacaksa. (bahçe varsa) Arada sırada kedi mamaları verebilirsiniz. Sert olurlar, küçük paketleri 7 tl civarında. Bu vitamin görevini taşır. Genel olarak ciğer, boyun (haşlanacak, soğuk olmayacak) soğuk olursa kedi hasta olur.

Benim kendi kedim hem evcil hem sokak kedisi (ortama göre) bahçemde var. Kedim dışarı çıkmak istediği zaman kapıya dikilir ve kendince çağırır. Gece sıkışırsa, ben uyurken beni uyandırır. Nasıl uyandırıyor? İki ayağının üzerine kalkıp patileriyle kafama vuruyor. Uyandırıyor ve kapıyı açıyorum çıkıyor.

Kedi bakmak için önce çevre şartını bilmek lazım. Dişi kediler hakkında bilgim yok ama arkadaşın 15 yaşında bir kedisi var. Bu kedi cins bir kedi ve evcil. Erkek kediler evde durmazlar, hatta sokak-evil karşımı kediler bir kaç sene sonra eve bile gelmezler.

Aşı için yılda 1 defa olmak üzere 2-3 aşı yapıyorlar.

@MujaHeed;
@CengizYurek;