nurettin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu kadar ayrıntılı bir şekilde sormamım sebebi
projeye başladığımda uzun soluklu bir iş olacak olması ve bir daha framework değiştiremeyecek olmam.
Rahat dökümasyon bulmam ve performans önemli.

bazı konular gördüm bu konularla ilgili karşılaştırma yapmak yerine ego tatmini ve karşılıklı savaş ilan etmişler bu yüzdende o konular bana sağlıklı sonuç vermedi ve sonuç arıyorum.

Konu eğer devam ederse kimse tartışmadan kendi fikirleri söylerlerse sevinirim.
Teknolojiyi yerinde ve uygun araçlarla kullanmak gerekli. Siz hangisi ile işinizi kolay,hızlı bir şekilde görüyorsanız o araçları kullanmanızı öneririm.

Yii Framework'ün dökümantasyonu framework'ler arasına en sağlamı diyebilirim. En ince detayına kadar hazırlanmış. (kullandıklarım arasında)
Symfony: Yii referenced its filter design and plug-in architecture, diye bir ibaresi var.
Hızlı geliştirme yapmak için gayet uygun. En sevdiğim yanı tek satır sql yazmıyorsun. Model kısmını otomatik generate ediyor. Bunun yanında Controller, form generator'ları da var. Onları kullanmadım. Küçük-büyük her projeyi çıkartırsınız.

Laravel'da olabilir. Artisan ıvır zıvır bir sürü araç ile hızlı hızlı development yaparsınız. Kendi dökümantasyonu fena değil. Kendi dökümantasyonunu geçtim, şuan neredeyse tüm teknoloji sitelerinde hakkında yazılar yazılıyor, webcast'ler ıvır zıvır tonla içerik var. Gelecekte daha da yaygınlaşacak, Rails gibi kuvvetlenecek. Ücretli package'ler çıkmaya başlayacak. Sapa sağlam geliyorlar.

Codeigniter artık eskidi. Geliştirilmiyor. Şuan modern güncel framework'ler arasında fonksiyonların olduğu kütüphane gibi duruyor.

Aslında bu soruyu sormanız doğru değil. Hangisi sizin için avantajlıysa, hangisi ile işinizi hızlı ve düzgün bir şekilde gerçekleştirip, öne geçecekseniz onu kullanın. Forumda yazılanları ciddiye almayın, pek sağlıklı bilgiler yok dediğiniz gibi. Bende bu yaklaşımızdan hoşlandığım için yorum yapıp, yardımcı olmak istedim. Kolay gelsin.