Dalgalanmalar bittiğinde bazı tahminlerim olacağını söylemiştim. Şubat ayında sitesi düşenler ve dalgalananlar için bu konuyu açıyorum. Tarihlere bakarak sitenizin başından geçenler hakkında iyi kötü bir fikriniz olabilir diye düşünüyorum. Sadece farkettiğim toplu güncellemeleri yazıyorum, bunların dışında size özel bir durumdan dolayı da sitenizin arama motorunda performansı etkilenmiş olabilir.

Tabii ki bunlar tamamen benim tahminlerimdir.

3 Şubat - 13 Şubat arası siteniz etkilendiyse

10 günlük Panda dalgalanmasına ve güncellemesine takılmış olabilirsiniz. Eğer siteniz kalıcı olarak kaybolduysa on page SEO'dan şüphelenip siteyi analiz etmenizi ve forumdaki Panda konularını incelemenizi tavsiye ederim.

6 Şubat - 13 Şubat arası siteniz etkilendiyse

Bu tarihte özellikle 6 şubattan itibaren Google "Page layout algoritması" adını verdiği algoritmada güncelleme yaptı. Eğer siteniz açıldığında üst kısmında aşırı reklam varsa ve bu tarihlerde bir etkilenme yaşadıysanız bu cezadan nasıl kurtulacağınızı araştırmanızı öneririm.

15 Şubat - 17 Şubat arası siteniz etkilendiyse

Google dönem dönem toplu deindex ve manuel spam işlemleri yapar. Sitenize yönelik doğal olmayan backlink uyarısını bu tarihte aldıysanız toplu gönderimler sırasında sizin de siteniz takılmış demektir. Manuel backlink spam işlemi ve Penguen farklı şeylerdir, bu ikisini karıştırmamak gerekir. Yapacağınız şey bellidir, disavow ve inceleme talebi.

15 şubat - 23 şubat arası siteniz bir anda kaybolduysa

Bu tarihler arasında Google'da bir bug oluştu. Bazı siteler durup dururken kayboldular ve 23 şubat itibariyle geri gelmeye başladılar. Özellikle "film siteleri" nin bu durumdan etkilendiği konuşuluyor ama belki başka sektörler de olabilir. Bununla ilgili yapacak bir şey yok, sitelerin geri gelmesini beklemek lazım, Google bu konuyla ilgili "bazı siteleri etkileyen geçici bir sorun oluştu, sorun giderildi" şeklinde açıklama yaptı, yani geçici bir bug oluştu.

Benim farkettiklerim bu kadar. Bunların dışında indexlemelerde yavaşlamalar var. Bu da çok nedenden dolayı olabilir, kesin konuşmak zor. Sizin de farkettiğiniz başka durumlar varsa paylaşabilirsiniz.