tisinamy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Baştan alalım Hocam benim hatam çok kısa ve kendi anladığım cümle ile anlatmışım

1) Domaini aldığın yer ile bir bağımız yok. Bu seçeneği zihninizden silelim.
2) Aynı VDS'te barınacağından kastım şu, sonuçta plesk paneliniz var oluşturacağınız sub domaine, hosting açarsınız direkt olarak çalışır.
3) Sub domain oluşturma yetkinizin Plesk panelinizde olması lazım bu konuda servis sağlayıcınız ile görüşebilirsiniz.
4) NS ile de bir bağlantınız yok.
5) Farklı sunucuya yönlendirme seçeneğini de boşverelim bilgi kirliliği olmasın sizin için

Millet resellerda bile alt alan adına hesap açabiliyor sorun yok barındırırsın Hocam
Hocam kendi mesajlarımı inceleyince kendimde bir anlatım eksikliği gördüm, seni yorduğumun da farkındayım kusura bakma.

Demek istediğini anladım ama şöyle bir durum var; "r10.net" platin markette yayına devam ediyor ve devam edecekte.
Bende VDS plesk panelden bir tane "bilgi.r10.net" alan adı açayım diyorum.
Ama plesk panele alt alan adı açabilmem için "r10.net" adresininde oraya eklenmesi gerekiyor.
Çünkü doğrudan subdomain açabileceğim bir seçenek yok.

İstediğim şey (çok fazla bilgim olmamasına rağmen) bana biraz mantıksız geliyor. Bildiğim kadarı ile plesk'e ALAN ADI kaydedilmediği müddetçe o ALAN ADINA ait ALT ALAN ADI açılamaz. En azında nacizâne fikrim bu yönde...

Velhasılıkelam; r10.net aşağıda yayına devam ediyor ve devam edecek.

Platin marketle hiçbir bağlantısı olmayan VDS makinamdaki plesk panele "bilgi.r10.net" subdomain açmak istiyorum.

Önemli Not: Aşağıdaki listede r10.net yok, ancak ben "bilgi.r10.net" subdomain'i eklemek istiyorum.

Biraz aceleyle yazıyorum, inşallah yine kendimi yanlış ifade etmemişimdir.