Merhaba Arkadaşlar,
Uzun süredir müşterilerimize adwords hakkında destek veriyoruz. 1-2 tane farklı bankadan ödeme getirçekleştirdim. Lakin bu banklarda problem yaşadık. Tek tek her bankadan kredi kartı çıkartmak mantıksız olacağından, R10'da illaki bilgisi olan biri vardır düşüncesiyle bu konuyu açmaya karar verdim.
Akbank kredi kartımız ile ödeme gerçekleştirmekteydik. Lakin Adwords paramızı TL olarak alıyor. Bu bizim akılsız bankalarımız Türkiye'den para çıkmadan Euro veya Dolar bazına çeviriyorlar. Para onların ülkeye o şekilde gidiyor ve orada tekrar TL'ye dönüştürülerek Adwords'ün hesabına yatıyor. Tabiki aradaki kur farkı yüzünden deli gibi para kesimi gerçekleşiyor.
Örn: 500TL miktarına 20TL kesinti yapıyor. Kurun farklılığına göre bu miktar değişiyor.
Yukarıdaki bilgileri Adwords ekibinden aldım. Kesinliğinden şphüeniz olmasın. Adwords ekibi aynen şunu söylediler. "Türkiye'den parayı direk TL olarak bizim hesabımıza yatırsalar hiç bir ekstra ödemeniz olmayacak lakin Türk bankalarının bir çoğu aynı işlemi yapıyor" dediler.. Aynı zamanda bir iki banka düzgün çalışıyormuş. Onlarda hiç ekstra ödeme gitmiyormuş söylediklerine göre.
Bu bankalar hangi bankalar?
Umarım problemi anladınız.. Teşekkürler şimdiden..