ahtapot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sizin verdiğiniz yerden kopyaladım.

devamını kopyalayamadım 4. sayfadan 6. ya kadar gidiyor.

ve sizin verdiğiniz yerden aldığım mahkeme yolunun kapalı olmadığının kanıtı

özellikle 8. madde sizin dediğinizin yalan olduğunu ortaya koyuyor. ayrıca ilgili bakanın başbakan olduğunu nerede belirtilmiş onu da bulamadım. ki o olsa bile ilk mesajımda zaten "kendilerini korumaya yönelik" bir yasa çıkarıldığını "kullanıcıları ilgilendirmediğini" belirtmiştim. sanırım okuduklarını yanlış anlıyorsun.

Hocam sen bildiğin yolda devam et. Sizin demokrasi kültürünüz bu demek ki.
Sahibi olmadığı gazeteyi televizyonu arayıp muhalefet liderinin canlı yayının kestiren, meclis televizyonunu muhalefet konuşurken kapattıran bir iktidarın TİB başkanı de eminim senin kadar güvenilirdir.

Mahkeme yolu açık. Sadece mahkeme emrini yerine getirmeyen bir TİB başkanı çıkarsa bu adam bakan izni olmadan yargılanamıyor. Geçen hafta CHP li verkilin bloğunu kapatan TİB uzmanının yargılanmaması gibi.
Senin Başbakana karşı dava açma hakkın da var. Ama bu davanın sonucunda bir yaptırım uygulatma hakkın yok. O zaman dava açma hakkını ne yapacaksın?

Vay efendim TİB yasa çerçevesinde çalışacakmış. Yasa çerçevesinde çalışan MİT çilere Jandarmanın operasyon yaptığı bir ülkede, yasa çerçevesinde soruşturma yürüten savcıların operasyon isteğini polisin sallamadığı bir ülkede, bir yolsuzluk davasının bütün savcılarının görevden alındığı bir ülkede sen TİB'in interneti yasalara bağlı kalarak düzenleyeceğine emin ol. Bu yasa iktidarın muhalefeti baskı altına alma ve hakkında çıkmasından şüphe ettiği bazı yayınları engelleme girişimidir.

Neden Deniz Baykal ın ya da MHP lilerin videoları çıkarken bu yasaları geçirmediler. Çünkü sıra kendilerine geldi.

Bir çok ülke bunu yapıyor diyenler haklı. İran Çin gibi anti demokratik ülkeler bunu yapıyor. Bir de başbakanı kanalları arayıp genel yayın yönetmenlerini fırçalayıp muhalefetin canlı yayınını kestiren ülkeler.