Qian adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, öncelikle sorunu aşmak için çok çaba sarfettiğimi sonunda buraya yazmaya karar verdiğimi belirtmek isterim.
Sitem bir haber sitesi, eskiden kopya içerik barındırıyordu php bir yazılım vardı. Ben kopya içerikten arındırmak ve kaliteli birseo yapmak amacıyla sitemde bir dizi köklü değişiklikler yaptım. Öncelikle yazılım dilini en iyi hakim olduğum dil olan asp.net'e çevirdim. Daha sonra hali ile tüm kopya içerikleri sildim. Eski url lerin google dizininden kalması için bin civarında url kaldırma isteğinde bulundum, robots.txt'i kullandım. Bir çok seo çalışmasını özenle aceleci olmadan yaptım ve bir çok rakibimi anahtar hedef kelimelerimde geride bıraktım.

Fakat burada yaşadığım en büyük sorun, benim sektörel bir haber sitesi olmamdan kaynaklı geç aldığım indexlerin bana verdiği zararlar. Günlük olarak en az 5 özgün haber eklemekteyim. Hepsi tamamen güncel ve özgündür. Yaşadığım sorun ciddi hitsizlik ve geç indexlenme.
Rakiplerimden anahtar kelimelerde öndeyim ancak girilen haberlerin geç indexlenip hep 3. 4. sayfalarda çıkmakta buda ciddi anlamda bana düşük hit getirmekte.Trajik bir şekilde 100 hit bile alamıyorum.
Google'ın aylık aranma hacimleri 50k+ olan bazı kelimelerinde 2. sırada olmama rağmen ayda 50 tekil hit bile gelmiyor. Buda bana Google verilerinde sıkıntı olduğunu düşündürdü. Onun dışında bu geç index sorunumu nasıl çözebilirim. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
Merhabalar yapmış olduğunuz bir takım değişiklikten gelen bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bugün türkiyenin bir çok sektöründe Özgün içerik ne yazıkkı manipüle edilmekte ve google'da bunu çok kısa sürede tespit etti. Bizlerin özgün diye yazdırdıklarımız veya yazdıklarımız tamamen harf kalabalığından oluşmakta ( Yüzeysel içerik basma kalıp siteler faydasız içerik ) olarak filtreye alıp siteyi bir takım cezaya maruz bırakıyor. Rakiplerinizi analiz etmişsiniz mutlaka içerik konusunda sizden daha zengindirler yeniden kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca bir haber sitesine ne kadar özgün içerik girilebilirki ? Girilen içeriklerde zaten ortada Onun için sizin daha fantastik içerik üretmeniz gerektiği düşüncesindeyim.