abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sen hiç uzay yolunu izlemedin mi?

izledim de mesele o değil Nasıl fikirler çıkacak onu merrak ettim.
Işınlanma mantığına bakarsak ışık hızındada gitsen bişey farketmiyor.
Çünkü bulunduğun ortamdan kaybolup öteki ortamda tekrar oluşuyorsun.
Su gibi girdiği kabın hızında hareket ediyor moleküller ışınlanmada.
Ama işte varsa başka teori ortalık renklenir

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:52:24 -->-> Daha önceki mesaj 19:50:23 --

WebRelax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Soruya şu şekilde cevap vereyim. Işınlanmanın mantığı şudur.

Albert Eintein 1905 yılında e=mc2 formülünü buldu. Yani madde ile enerji birbirine dönüşebilir. Ve bu formül ile klasik fizik yerle bir oldu. Artık Modern fizik var ( kuantum fiziği ) . Yani aslında bu formül , madde ışık hızına erişirse enerjiye dönüşür , Enerji ışığın karesi kadar ufaltılırsa(yoğunlaştırılırsa) maddeye dönüşür.

Yani aslında şu demek ; madde-zaman-mekan enerjinin kendi içerisinde dönüşümüdür. Bizler birer enerjiden ibaretiz , duygular , düşünceler , kişiliğimiz , herşeyimiz sadece enerjidir. ( enerjide bilinçten oluşur ) . Ve biz fizik kurallarına göre sürekli bir enerji dönüştürüyoruz. ( nasıl ki , 10 adım attığımızda bir enerji harcayarak mekan değiştiriyoruz , düşüncelerimizde dönüşüyor , zaman oluşuyor , mekan oluşuyor. Aslında hepimiz biriz. Neyse buralar karışık )

Eğer ışık hızına erişebilirsek , fizik kuralları gereği ışınlanabiliriz. Çünkü ışık hızına eriştiğimizde zaman kavramı ortadan kalkacaktır. Çünkü mutlak bir zaman yoktur , zaman, mekan , madde sadece algıdadır. Şuan kullandığımız bilgisayarlar , telefonlar , ve her türlü teknolojide kuantum fiziği sayesinde çıkmıştır.

Herşeyin enerji olduğu bulunduktan sonra , teknoloji çıktı. Ses dalgaları ışık hızı ile hareket ediyor. Bilgisayarlarının çıkışı e=mc2 formülü sayesindedir. Nasıl ki , Örneğin bir fifa oyunu kuruyorsunuz bilgisayarınıza , bu oyun içerisinde top koşuşturan adamlar var , akan bir zaman var, ve birde mekan var. Aslında bunları oluşturan tek şey enerji. Şuan yaşadığımız hayatı oluşturan şeyde enerjidir. Örnek: Rüya. Rüyada zaman-mekan-madde gerçekte yoktur , sadece beyinde sıkışan enerji harcanmak zorundadır ve rüya oluşturur. Rüyayı oluşturan şey ise enerjidir.

Sorunun cevabına gelince , soru yanlıştır. Işık hızı saatte 300.000KM dir , ışınlanmak için ışık hızına ulaşmak gerekir. Saatte 48.000km hızla giden bir insan doğal olarak ışınlanamayacaktır.

Çekim yasasına gelince , ne isterseniz onu çekemezsiniz. Neyseniz onu çekersiniz. Albert Einstein bir sözü vardır , "Herşey enerjidir ve herşey bundan ibarettir , sahip olmayı istediğiniz gerçekliğin frekansına uyumlandığınızda artık yapacak birşey yoktur , o gerçeklik size ait olur. Bu felsefe değildir bu fiziktir." Örneğin doktor olmak istiyorsunuz , okuyup doktor olmanız gerekir. Fizik kurallarına göre frekansa uyumlanmanız gerekir.

Çekim yasası ile ilgili diğer bir husus; Herşey enerjidir. Enerji sizin ne isteyip , ne istemediginize bakmaz. Düşündüğünüz, aklınıza gelen herşey bir enerjidir.
Örneğin ehliyetiniz yok , polis çevirmesin diye sürekli düşünüyorsunuz, Sizi polis çevirecektir. Çünkü polise odaklanıp bir enerji yayıyorsunuz. Tabiki bunlar olasılıklar içerisindedir. Şöyle düşünenler olabilir , polise kitlendim çevirdi , kitlenmesemde çevirirdi , sonuçta aynı yerden geçecektim.
Yanlış , çünkü mutlak bir zaman yok , siz enerjiyi dönüştürerek zamanı oluşturuyorsunuz. O an aklınıza polisin gelmiş olması ve sizi çevirmiş olması , sizin o an orada polisi aklınıza getirecek olmanızdandır.
Aslında hepimiz aynı enerji alanının parçasıyız.

Herkez enerjiyi dönüştürerek kendi kaderini çizmektedir, Sizin çizdiğiniz kader bellidir, Ama siz enerjiyi dönüştürerek yaşamadınız. Kimse kimsenin kaderini değiştiremez.

Kader mevzusunu şöyle basitleştirelim;
Siz bir iş başvurusunda bulundunuz, sizi görüşmeye çağırdırlar. Arkadaşınız sizi kolunuzdan tutuyor ve bırakmıyor. Eğer siz arkadaşınızdan üstün gelip, kolunuzu kurtarıp giderseniz, Enerjiyi dönüştürerek kendi kaderinizi çizersiniz. Eğer arkadaşınız sizin kolunuzu bırakmaz ise, O sizden fazla enerji harcamış olur, ve onun çizdiği kaderde sizin oraya gitmemeniz vardır.

Herşeyin bir sebebi vardır ve herşey birbirine bağlıdır.

http://www.infethiye.net/turkish/not...e-ve-olsun.htm

http://www.youtube.com/watch?v=B7BQWMJoEMw

Detayı iyi yakalamışssın. Güzel bi yazı olmuş teşekkürler