Arkadaslar bu konuyu cok arastirmis ve yakin dostlar sayesindede saglam ve direk ilk agizdan bilgiler edinmis durumdayiz.

Simdi vergi konusuna gelirsek kisaca sizlere fazlada detaya girmeden yazmak istiyorum.

Ben Yurtdisinda ve Turkiye'de adsense hesaplarina sahibim.8-10 tane hesap var ailemin adina kendi adima es dost adina.

Yurtdisindaki kendi ve esimin adina olan hesaplardan aldigim 2012-2013 yillarina ait kazanclarin vergisini odedim.Yani aldilar.(2013 icin yeni gonderiyorum bilgileri,2012 yili icin odeme yaptim yani)

Yil sonu gelen vergi beyennamesini doldurdugumda adsense gelirlerini yazmadim.Ancak 1 hafta sonra vergi dairesinden gelen mektupda yazmadigim adsense gelirlerimi neden yazmadigimi onlarida yazmam gerektigini soylediler bende fazla ustlerine gitmeden basima is cikarmasinlar diye yazdim ve vergisini odedim.Ancak soyle birsey varki,benim bulundugum sehirdeki vergi dairesi kisisel kazanc vergisi olarak aldigi ve gordugu bu Google adsense gelirini,yaki nsehirdeki vergi dairesi kisisel kazanc gormuyor ve sirket olmalisiniz diyor.Boylede bi muamma var yasalardaki eksiklerden dolayi.

Burda bankaya giren parayi direk vergi dairesi gordugu icin zaten hemen uyardilar ve bildirmek zorunda kaldim odedim.

Gelelim Turkiye'deki hesaplarima ve ordan edindigim bilgilere.

Turkiye'de ki hesaplardan gelen para icin henuz bir vergi filan vermedim.Ancak Hem vergi dairesi mudurleri,hem muhasebeci ve vergi memuru arkadaslarla konustugumuza ve bize anlattiklarina gore,mutlaka sirket olmasaniz dahi Kisisel gelir vergisi olarak yil sonu bunu bildirmelisiniz diyor.Bildirim yamadiginiz bu yuksek gelirlerin kontrole girmemesi,sizden bunlarin sorulmamasi diye birsey olamaz,belki 1 yil sonra belki 3 yil sonra illaki bir sekilde bu kazancin vergisini odemek zorunda birakilirsiniz diyor.

Zaten yukardaki mesajlarda sitemizdeki bir arkadasida Vergi dairesine gidip bu konulari sormasini istemistik sagolsun cevaplari ile bizlere az yada cok bu bilgileri soylemisti.

Zaten bu vergi muhabbeti yuzunden cok adsense ile calisiyor ve 1 adsense hesabi ile odeme aldigimda o hesabi 2 ay bazen duruma gore 3 ay calistirmiyorumki 1 yil icinde 3 yada en fazla 4 odeme alip kimsenin dikkatini cekmeyeyim diye ugrasiyorum.

Uzun lafin kisasi,Yillik kazanciniz20K alti yada o civarda ise korkmayin telas etmeyin ama 20k ustu ise neyin ne olacagi bilinmez.Fransada pasa pasa aliyorlar veriyorum,Turkiye'de henuz ses yok simdilik ama olmaz demekde degil bu.Hayirlisi diyelim artik cikarsa vergi onuda oderiz.