Merhaba arkadaşlar,
Elimde şu an da bir Windows-VPS var (20 , plesk, 4gb, 2 x2.5ghz, 200GB). 30-35 tane site var ancak, wordpress siteler yavaş çalışıyor. Ve daha çok alana ihtiyacım var.
Sunucumu değiştirmeyi düşünüyorum aylık 25-30 bütçe ayırmak istiyorum ve sanırım önümde üç seçenek var:
- OVH tarzı bir yere taşıyıp, bu sunucuda hem windows hem de linux vps açıp burada devam etmek.
- Kendi sunucumu alıp datacenter'a göndermek.
- Bu fiyata yeni bir vps almak.
1. ve 2. seçenek'de kafam daha rahat olacak sanırım. Şuanda tüm sitelerimi plesk ile yönetiyorum, basit bir alternatifi varsa windows ve linux için, siteleri taşıyabilirim gerekirse tek tek. Bu ikisi arasında kalırsam kendime bir pc alıp datacenter'a göndermek ne kadar mantıklı? OVH tarzı yerler ne kadar güvenilir, ileride sıkıntılar çıkabilir mi?
3. seçenekte kendine göre avantajları var ama ilerisi için düşündüğümde kendi sunucumun olması daha iyi gibi geliyor.
Teşekkür ediyorum
Ovh güvenilirmi demişsiniz. Kanada BHS / Fransa 4 Ayrı DC toplam sunucu sayısı :
1.010.000 adet. Sizce bu kadar sunucu hizmeti veren yer güvensiz olurmu? Avrupa da yaşadığınız için sunucu toplayıp ovh'ya da kargolayabilirsiniz, ama bence sunucu kiralamanız daha az masraflı olur. 2002-2014 den beri ovh'dan sunucu kiralıyoruz, çok büyük asla sorun yaşamadık, aksine ttnet y.dışı çıkışlarından kaynaklı sorunlar yaşadık, sizde y.dışında olduğunuzdan bu sorunla asla karşılaşmazsınız.