wave adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sanırım eksik bilgi vermemden kaynaklanan soru işaretleri var, onları gidermek istiyorum.

Bu sunucu firmanın tek sunucusu değil, bundan başka ofis içi/dışı yedeklemeler ve farklı işlevlerde kullanılan 2 adet rack tipi hp proliant sunucu, 1 adet hp 4u sunucu ve network ekipmanları vardı. Hepsi dikili kabinet'in içinde kabinet'in kapakları açık vaziyette sürekli kliması açık olan ve kullanılmayan ayrı bir oda da tutuluyordu. Firmaya full-managed hizmet verdiğimizden, kapatma haberinden sonra tüm donanım ve ekipmanları biz aldık, bazı ürünleri varolan müşterilerimizde iyileştirme amacıyla kullandık, bazılarını sistemimize dahil ettik. Bu Hp sunucu şuan için boşta duruyor ve müşterisi çıkarsa vereceğiz.

Kusura bakmayın ama masa altında tutmuş olduğunuz sunucu sizin bileceğiniz iş size saygı duyuyorum. Bizimde masa altında sunucu tutan müşterilerimiz var fakat 1 adet rack sunucu için ileriyi de düşünerek masrafları gözardı edip 1 odayı yalıtımlı sistem odası olarak tadilat ettiren müşterimizde var kısacası sizin önem derecenize göre veri ve işleyiş değerlidir.
Ofisimiz ataşehirde büyük bir plaza da ve kirası sadece 2.500TL ayrıca server odası ve kliması da var ama bizde stok ve giriş çıkış işlemlerini depodan personel yapmakta depo güneşlide ist.'un 2 ayrı tarafı ve zaten sunucu rack değil tower dell masa altı olmasında sorun yok bozulursa garantisi var biterse garantisi de atarız yenisini alırız. Ama tam açıklama yazında siz durumu anladım.