Şans eseri radorenin sitesine girmiştim iş ilanları dikkatimi çekti, okurken ağzım açık kaldı o iş ilanını okuyupta başvuran varmıdır onu merak ediyorum, bana göre o iş ilanı küstahlık ve kendini beğenmişlik ,bana göre sadece kağıt üzerinde kurumsallar daha o niteliğe ulaşamamışlar.
Aranan Nitelikler
İş görüşmesine haftasonu tatili, öğlen arası, mesai, ulaşım, yemek sorularıyla başlamak yerine yapabilecekleri için duyduğu heyecanı paylaşarak başlamak
“Ben aslında Google’da çalışıp, salıncakta sallanmak istiyordum” modundan uzakta olmak(Not: İllaki sallanacaksan, Google olamadı diye bizde sallanmasan, bizim de vaktimizi almasan?)
Byte – bit farkından haberdar olmak, Apache’yi kızılderili kabilesi, Raid’i böceksavar markası sanmamak
Bilgi Teknolojileri’nin hızına ayak uydurabilmek; “Bildiklerim bana yeter” yerine “Başka ne öğrenebilirim” diyecek merakta olmak
Internet’i sosyal iletişim ve oyun platformu olarak algılamak yerine, bu endüstrinin ciddi bir iş ve sektör olduğunun bilincinde olmak
Problemin değil çözümün parçası olmayı seçmek, iş süreçlerine pozitif katkıda bulunmak
Sorumluluk alabilmek, “bana söylediler, ben de yaptım”la yetinmek yerine “başka ne yapabilirim” diye düşünmenin kişisel gelişime de katkısının farkında olmak
Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak veya en az 2 yıl tecilli olmak
Sigara kullanmamak
Tercihen Avrupa yakasında ikamet etmek
http://radore.com/tr/insankaynaklari DİPNOT: hayatı freelanceden var olan hiçbir firmada çalışmamış kişiler nolur şuraya post atmasın onlara iş ilanı dersi vermiyoruz burda ne demek istediğimi anlayanlar yorumunu atıyor gereksiz laf kalabalığı yapıp ortamı germeyin öğrenciyseniz okulunuzu okuyun freelance çalışıyorsanız işinize bakın