Keşke aynı video bizim ülkemizde de çekilse de görsek. O kadar merak ediyorum ki sonucu..İstanbul, Ankara ve İzmir gibi gün görmüş şehirlerden söz etmiyorum. Gelip bir de Giresun'da çeksinler. Eğitim ve medeniyet insanı dinden daha çok geliştirir. Din öğretileri, kutsal kitaplar ve dinlenilen dini sohbetler bir kulaktan girer diğerinden çıkar. Kişi kendini geliştirmiyorsa eğer, ki bir de ruhu medeni değilse kim ne yaparsa yapsın o insandan hayır gelmez..
Bizim ülkemizde hala evde beslenilen ev hayvanlarına pislik gözü ile bakan yabaniler var. Bizim ülkemizde genel olarak sokak hayvanlarına taş atan, kovalayan ve çocuklarına da bunu aşılayan bir zihniyet var. Biz medeni değiliz. Kimse çıkıp da aa ne ayıp biz aslında son derece medeniyiz diyemez.
Merhamet de, iyilik de, sevgi de insan medeni ise dışa vurulur. Potansiyelimiz ne kadar iyi olursa olsun kinetiğe dönüşmesi için daha çok yolumuz var.
Anadolu'da bu videoyu çekin. Evet bir şeyler yaparız. Elimizden geleni belki ama çoğumuz hatta çok çok çoğumuz asla ve asla montunu vermez, eldivenini vermez. Evin nerde evine git deriz. Evine yollarız. Belki içimizden gözü gönlü zengin biri çıkar da elinden tutar bir mağazaya sokar üst baş alır. Keşke hepimiz böyle yapsak. Ama yaşadığım toprakları biliyorum. Biz yapmayız. Biz daha komşumuza yardım etmiyoruz. Tanımadığımız çocuğa mı yardım edeceğiz..
Bu topraklarda büyüdüm ben. İyi biliyorum.