Merhaba arkadaşlar, benim phpmailer da bir problemim var. Mail gönderemiyorum. Şimdi kodlarda hiçbir problem olmadığına eminim. Bundan nasıl eminim? Çünkü benim vps im hariç hangi smtp hosttan göndermeye calısırsam calısayım sıkıntı çıkmıyor. Ama bizim smtp hosta bağlanınca " Hata: SMTP bağlantı() başarısız. " şeklinde hata alıyorum. Aynı zamanda thunderbird veya outlook gibi mail programları ile bağlanmaya çalışıncada aynı şekilde bağlantı başarısız şeklinde hata alıyorum.

Kısacası kodlar olduğu gibi mailer kodları ve değişkenlere atadığım mail server bilgilerini farklı bir server üzerinden test edince sıkıntı yok bizim serverda sıkıntı var. Kodsal bir sıkıntım yok konuyu nereye açacağımı bilemedim. Sunucu hizmet sağlayıcısıda kodlarda sıkıntı var diyor fakat hala anlatamıyorum.

$host = "webmail.başkaserer.com";
$user = "test@başkaserver.com";
$pass = "başka server şifresi";

Bu şekilde başkasının hostundan gönderiyor.

$host = "webmail.bizimserver.com";
$user = "test@bizimserver.com";
$pass = "bizim server şifresi";

Bu şekilde göndermiyor.

Bu örneği vermekteki amacım, ne dediysem diyeyim kodlarda hata var demeleriydi.

Ha bizim server bilgierini mi hatalı giriyorum ? Hayır webmail.bizimserver.com üzerinden kurulu olan mail scripti ile gayet iyi bir şekilde calısıyor. Tek sorun phpmailer ile mail gönderemememiz.

İşletim sistemi olarak CentOS kurulu. Panel olarak Plesk kurulu. Gerekli tüm spf, mx kaydı vs yapıldı.

Benim anladığım kadarıyla hata: Bir yerde izinle alakalı problem var smtp ye bağlanmak için bir izin ayarı gerekiyor fakat işte o ayarı bulamıyorum.