Bir gün Hz.Ömer'e birisi gelir, ey Ömer, ben karımdan soğudum der, sevemiyorum artık, karım bana bağırıyor ey Ömer der. Hz. Ömer adamı alır ve evlerine gider, karısı Hz. Ömer'e bağırarak, erzaklar geç geliyor ey Ömer der. Hz. Ömer bak karın bana da bağırıyor, benim karımda bana bağırırdı, onları incitme, yüksek sesle konuşma demiş ve devam etmiş; Kadınlar erkekler gibi değiller, sıkıntıları var, akşam ne yemek yapacağım diye düşünür temizlik yapar diye devam eder...

Bu İslamdan bir örnektir sadece.

Peygamberimizin sözlerinden birisi de şudur; Erkek neyse karısı da öyledir. Yani sadece dıştan bakıldığı gibi değil, içine de bakmalı insan.

Kadın, benim açımdan çok değerli. Bugüne kadar hep onları savundum ve alttan aldım. (kendi eşim dahil :P) Hal böyle olunca eğer hayırlı bir eş ise seni incitebilir mi?

Yazı konusunda din düşmanlığı gibi sözleri de gördüm, kesinlikle bakış açısı yanlış. Yazı güzel bir şekilde hazırlanmış ve erkek nefs'i ön plana çıkarılmış. Erkek ve kadının nefsleri aynı mı sanıyordunuz? Asla değil. Evli insanların tamamı bunu bilir.