Başlık garip oldu ama idare edin. Saçma gelebilir, ama işe yaradı

(en azından şimdilik)
Elektrik kesildi, boşa çıkmıştım ve arkama yaslanıp kendi kendime beyin jimnastiği yapıyordum. Zaten sürekli "google makalelerde matematiksel olarak ne arar" diye hep hesaplamalar yapan biriyim. Neyse, sadede gelelim.
Makalelerin içindeki anahtar kelime yüzde bilmem kaç olacak diye hep yazılıp durur. Şöyle bir kurnazlık geldi ve hemen uyguladım. Maddeliyorum:
Chrome'da "Yeni gizli pencereye" geçtim.
"hebele hübele" diye iki kelimelik ve tam aranma hacmi 8100 olan bir arama yaptım (siz kendi anahtar kelimenizi yazın).
"kelimesi kelimesine" yi seçtim.
İlk sayfada gelen 10 sonucu kopyaladım.
Satır aralarından url'leri kaldırdım.
Bütün enter'leri kaldırıp tamamını tek cümle haline getirdim (250 kelime filan oldu)
Metni kopyaladım seobook'da "plain text'i seçerek yapıştırdım ve 1, 2 ve 3 kelimelik anahtar kelime yoğunluklarını inceledim. (
seobook)
(isterseniz direk google sonuç adresini de, seoobok sayfasında "url" bölümüne yapıştırıpda sonuçları inceleyebilirsiniz

)
ta taaa.
dedim ben bu google'ı yerim.
hemen daha 1 hafta önce filan açtığım blogger sayfama gidip, anahtar kelimeyi başlık yaparak metni yapıştırdım ve ardından pingomatik te haberdar ettim.
sonra bekledim.
30 dk. kadar sonra sonra indekslenmişti. Ve tabi hemen arama sonuçlarına baktım tık yok. 1 saat sonra tekrar baktım, rengim kıpkırmızı
ve şu anda
aradan 4 saat geçti ve haaaala 8100 tam aranma hacmine ait kelime 5 nci sırada duruyor.
Daha ne kadar kalacak bilmiyorum.
Bloğun bir özelliği yok, daha yeni.
Metin tamamen saçma sapan bir şey oldu.
Ama metin bana güzel bilgiler verdi. 1, 2, ve 3 kelimelik olanların yoğunluklarından ziyade, hangi kelimeleri seçtiğine ilişkin örnek vermesi, incelemek için radarıma tekrar girmesine neden oldu.
Fırsatım yoktu başka deneyememiştim, şimdi bir iki deneme daha yapıcam. Fakat bu sefer blogger yerine tumblr vs. gibi başka bloglar üzerinde. Şimdilik kişisel sayfalarımızı riske atmak pek mantıklı değil.
Paylaşmakta sakınca görmedim. İlginç bir deneyim oldu.
Eğer sizlerde farklı anahtar kelimelerde denemeler yapıp sonuçlarını paylaşırsanız ilginç noktalara varılabilir diye düşündüm.
** Dikkat: Google'ın, yazdığımız anahtar kelime için ilk sayfada oluşturduğu sonuçlar, illede ilgili sitelerin "meta description" bölümleri değil. Eğer incelerseniz kendi kafasına göre seçim yaptığını görebilirsiniz. Bu yüzden böyle bir deneme yaptım.
.