19 yaşında mı memur oldun
benim bildiğim kadarı ile ek kazanç sağlamak yasak diye biliyorum.
r10 a üye olurken doğum yılımı yanlış girmişim düzeltme ihtiyacı da hissetmedim

21 yaşında memur oldum.
Memurlar esnaflık teşkil edecek işleri yapamazlar şirketlerde yönetici olamazlar.
Memur bir limited veya anonim şirketine ortak olabilir %99 luk hissesinin sahibi olabilir ve kendi yerine ortağını veya avukatını şirket müdürü , mesul müdür olarak atayıp memuriyetini yürütebilir sadece aktif olarak çalışamaz.
Ayrıca memurun şirketi / geliri memuriyeti ile ilgili bir alanda ise ozaman canını yakarlar insanlar üzerinde baskı kurduğunu düşünerek .
bu konuyla ilgili bir kaç araştırma yazısı okudum ve kendi kurumuma da şirket ortağı olma konusunu görüş olarak sordum sorun teşkil etmeyeceğini söylediler.
Adsense konusunda da bankalar şüpheli hesapları ki bu miktar yıllık 7 000 TL nin üzerinde nakit girişi olan hesaplar ( vergi dairesinde çalışan birisi verdi miktarı yanlış olabilir ) maliyeye bildiriyorlar sonrasında şüpheli bir durum görülürse araştırma başlıyor aynı vergi dairesinde çalışan arkadaşım çok yüklü meblağlar olmadığı sürece bunların göz ardı edildiğini söylemişti.
Ek olarak 19 yaşında memur olunur mu bilmiyorum ama şuan yanımda 20 yaşında bir memur var