Öncelikle bu işin seni mi beni mi yoktur. konuyu tam okumadan konu başlığına bakıp yorum yazmışsın. insanların amacı burada şu haram bu helal uzak durum ha! değildir. hassas olan kişilerin bu gibi mevzuları araştırmasından daha doğa ne vardır. girip pat diye lafı kondurup konuyu tartışma derecesine getirmek doğrumu. Bill Gates'ten örnek verip insanları aşağılama halleri de nedir. Burada kimse kimsenin asker arkadaşı değil. Önce saygıyı elden bırakmamamız gerekiyor.
Sende farklı düşünürsün herkesin bir fikri olduğu gibi ama bu şekilde fikirleri çarpıştırmanın ne gereği olacak. Şimdi senin anlamadığın nokta, Sakıp Sabancı Allah rahmet eylesin nerede o yediği çatır çatır paralar! Biz bu dünyayı düşündüğümüz kadar ahireti de düşünüyoruz eksik yada fazla. Sen düşünmüyor olabilirsin ama bu görüşlerine haklılık payı sağlamaz. Haklı yada haksız görüşlerinizi fikrinizi beyan ederek paylaşabilirsiniz ancak maalesef bu tarz konular bu şekilde hareket edildiği zaman hemen çıkmaza giriyor ve kilitleniyor bundan kimseye bir fayda gelmez.
Sakıp Sabancı örneğini de yanlış anlamayın, sonuçta nefsi için harcadığı paralar değil yaptığı iyilikler kaldı ortada.
İnsanları aşağıladığım falan yok, bill gates böyle düşünseydi şu an microsoftun sahibi o olmazdı diyorum. Artık internette uyumak haram mı diye başlıklar açılacak bekliyorum yani geçen gün şarkı söylemek haram mıdır diye bir şey bile gördüm, paypal bozan kişi karşısındaki kişiye bir hizmet veriyor, komisyon almak da bu işi yapan kişinin hakkıdır nasıl emlakçı, dovizci bir şeyler yapıyorsa. Saygıyı elden bırakmamak lazımmış ama siz bırakmışsınız askerlik arkadaşı değiliz diyorsunuz ama bana karşı senli konuşuyorsunuz bu nasıl bir tezatlıktır
Cinsler değişik değil diyecekseniz nesi değişik değil arkadaşım biri elektronik para diğeri net para, ama sonuçta para diyecekseniz, o zaman dövizcilerin yaptığı nasıl caiz oluyor!
Neyse benim görüşüm değişmez sizinki de değişmez, konu uzamasın ben diyeceğimi dedim.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:23:46 -->-> Daha önceki mesaj 17:19:07 --
Sakin ol, neyin kafasındasın sen? Faizle Bill Gates'in ne alakası var? Bill Gates tefecilikle mi zengin oldu?
Asıl siz neyin kafasındasınız

Tefecelikle ne alakası var konunun

Bill gates bir yazılım yaptı ve dünyanın parasını götürüyor, ama böyle düşünmedi ben bir yazılım yaptım insanlara bunu parayla satıyorum, değerinden fazlaya satıyorum belki haramdır ben bunu bedava değerine vereyim vs.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:26:00 -->-> Daha önceki mesaj 17:23:46 --
Neyse kimsenin görüşünün değişeceği yok istediğimiz kadar açıklama yapsak da o yüzden artık bu tartışma içinde bulunarak boş yere zaman kaybetmek istemiyorum. Lütfen kimse mesajımı alıntalamasın boş yere bildirim gelip zamanımı çalmasın. Herkes neye inanıyorsa onu yapsın