Haklısında haklı olmasına da utanmasan genelevlerini de hükümet açtı diyeceksin. Yasaları böyle pıt diye geçirmeleri benimde çok şaştığım bir durum gel gör ki muhalefet hangi aşamada uzlaşmaya çalıştı. Hükümetin çok saçmalıkları da var ama eksik yapsalar dahil yaptıkları iyi şeylerde var. 1 doğru 3 yanlışı silsin demiyorum ancak şu noktayı iyi anlamak gerekiyor, hükümetin yapmadığı daha önceden var olan düzenin parçalarında bile hemen hükümete yüklenmeyi adet edinmişiz. Vaziyet bu şekildeyken hükümet aleyhine yapılan haklı yada haksız tavırlar direkt olarak oy verenlerin içgüdüsel davranmalarını tetikliyor.
Bir bakıyorsun bir taraf 100 de 50 yi görüyor sadece diğer tarafta oy verenleri koyunluk ile itham ediyor. Maalesef haklı olsak bile bağırarak konuştuğumuz zaman koruma kalkanları devreye giriyor. En çok es geçtiğimiz bir noktada insan psikolojisidir. Mantıktan akıldan daha çok, bir işi yaparken anlık duygularımızla hareket ederiz. Karşı tarafın ne istediğini anlamak nasıl bir ruh halinde bulunduğunu bilmek üretilecek çözümlere büyük bir katkı sağlayabilir. Ne yazık ki bundan yoksun bir milletiz hangi konu olursa olsun.
Hocam mesajımda hükümet kelimesini geçirmedim zaten dikkat ettiyseniz benim gözümde hükümet devlet ayrımı bitmiştir.Hükümet olarak yapamadıklarını devlet olarak devlet olarak yapamadıklarını ise hükümet olarak gerçekleştiren bir oluşum var karşımızda.Ve genelevleri kimin açıp kimin faaliyet izni verdiğini kapısına polis diktiğini iyi araştırmak lazım.Hatta buralardan bulaşabilecek hastalıkların mücadelesi ile ilgili eski tarihli bakanlar kurulu tarafından yürürlüğe koyulan tüzük dahi mevcuttur.Her ne kadar tarihi eski olsada hala yürürlüktedir.(Yürürlüğe Koyan Bakanlar Kurulu Kararnamesi:No.5/984 - 30 Mart 1961 Resmi Gazete: 19 Nisan 1961 - 10786)
Bizim bu halde olmamızın sebeplerinden biride insana saygımızın olmaması.İfade özgürlüğü muhabbetlerinden bahsetmiyorum bizim birbirimize saygımız yok.Ve maalesef düşüncelerin insanların esiri değil,insanların düşüncelerinin esiri olduğu bir ülkede yaşıyoruz.Bazı şeyler için artık inanın çok geç.
Saygılarımla.