alanın ve satanın memnun olması o işin meşru olduğu anlamına gelmez.
İslami açıdan konuşacaksak, paypal konusunda kıyas yapılır ve benzer olaylar karşılaştırılarak karar verilir. Hocaların önemi burada ortaya çıkıyor. Ya açıp bütün İslam tarihini öğreneceksin, ya da bilene soracaksın. Yani alan ve satan memnun olsa da o iş haram olabilir. Örneğin alkol satan büfeler ve alkol alanlar haram işlemektedir.
Kanuni açıdan bakarsak yine hatalı bir mantık. Kanunda belirtilen yasaklarda iki taraf memnun da olsa o iş yine meşru değildir. Örneğin akşam 9:59 da alkol alırsanız sorun yok fakat saat 10'dan sonra almanız kanunen yasaktır. Alanın veya satanın memnun olması bir şey değiştirmez.
Fakat bu yazdıklarımdan paypal haramdır anlamı da çıkmıyor. Ben komisyonculuk gibi bakıyorum. Ortada halledilmesi gereken bir iş var ve bu iş için, işin başında iki tarafında anlaştığı bir komisyon oranı var. Bu komisyon ile iş hallediliyor. Emlakçılardan pek farkı yok gibi. Ama yine de bilene sormak lazım, ki cevap bekliyorum zaten.
Bir kere Paypal haramdır, altın helaldir diye bir sınıf yapmak baştan yanlış bişey kanımca, İslam tarihini öğrenmem yada bir bilene sormama gerek yok. Siz daha helal ve haram kavramını kafanıza benimsetememiş siniz.
Ve lafınızın sonunda benim demek istediğim yere gelmişsiniz
işin başında iki tarafında anlaştığı bir komisyon oranı var. yani alan memnun satan memnun
Konuyu daha fazla uzatıp off-topic alanına çevirmek istemiyorum. Kolay gelsin.